Origineel dineren in de zomer doe je zo! 3 voorbeelden

By  |  0 Comments


De zomer is in volle gang. En wat ons betreft is dit seizoen uiterst geschikt om buiten van je maaltijd te genieten. Althans, wanneer het weer het enigszins toelaat natuurlijk. De klassieke barbecue kennen we inmiddels allemaal. Wil je daarom eens wat anders? Wij zetten 3 voorbeelden op een rij hoe je origineel kunt dineren in de zomer. Eet smakelijk en geniet van het mooie weer!

1. Picknick

Met een picknick kun je alle kanten op.  Je kunt het zo eenvoudig of juist luxe en origineel maken als je zelf wilt. Ga je picknicken met je partner of geliefde? Zoek voor de verandering eens een prachtige locatie uit om hem of haar echt te verrassen. Een fles champagne mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Ga je samen met je (oppas)kinderen of kleine neefjes en nichtjes? Dan is een locatie dichtbij een speeltuin wellicht een goed idee. Iets minder romantisch, maar daarom niet minder leuk. En heb je geen tijd om een uitgebreide picknick voor te bereiden na een lange dag werken? Er zijn tegenwoordig veel locaties met een prachtige picknickweide die kant-en-klare manden vol lekkers verschaffen. Net zo leuk en een hoop minder werk!

2. Tapas met een twist

Net als de barbecue kent is iedereen inmiddels wel bekend met de Spaanse tapas. Want wat is er lekkerder dan op een warme zomeravond de hele avond te kunnen genieten van allerlei kleine hapjes? Mocht je eens iets anders willen dan die Spaande gerechtjes, is het ook een leuk idee om een ander land of thema hieraan te koppelen. Bijvoorbeeld typisch Oosterse, Italiaanse of Mexicaanse hapjes. Net waar jij (of je gasten) dol op zijn. Denk er ook eens over na om een BBQ en tapas met elkaar te combineren. Genoeg lekkere tapas zijn te maken op de BBQ. Zo maak je absoluut indruk en heb je gegarandeerd een avond lang plezier. En heb je een BBQ die werkt op gas? Vergeet dan niet een gasfles propaan!

3. Vuurtafel

Grillen op een vuurtafel is eigenlijk een combinatie tussen barbecueën en gourmetten. Best of both worlds! Hartstikke gezellig om met je gehele gezelschap rond een tafel van een drankje te kunnen genieten en tegelijkertijd je eigen eten te kunnen bereiden. Veel gezelliger dan een barbecue, waarbij je vaak ziet dat één persoon zich hierover bekommert en vervolgens nauwelijks aan tafel te vinden is. Let wel op of jouw vuurtafel geschikt is om op- of boven te grillen.

Ga jij al onze tips opvolgen? Wij wensen je een fijne zomer vol heerlijke diners!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *