5 zaken die niet mogen ontbreken tijdens een barbecue

By  |  0 Comments


Ondanks dat het echte barbecueseizoen er helaas al weer op zit worden we zo nu en dan nog getrakteerd op wat echte nazomerdagen! Reden genoeg dus om de barbecue misschien wel voor de laatste keer uit de schuur te halen en lekker buiten te eten met wat vrienden en/of familie en een overvloed aan vlees en andere lekkernijen. Toch is het altijd weer een geregel om een barbecue te organiseren. Wij geven je daarom deze tip; 5 zaken die niet mogen ontbreken voor de perfecte barbecue!

1. Barbecue en benodigdheden

Zonder barbecue kun je vanzelfsprekend niet barbecueën. Zorg daarom voor een goede barbecue en de overige benodigdheden zoals voldoende kolen en aanmaakblokjes wanneer je een houtskoolbarbecue gebruikt. Vergeet niet om het juiste gereedschap te verzorgen. Een vleestang, een aansteker enzovoorts. Op die manier kun je goed voorbereid aan de slag!

2. Voldoende eten en drinken

Vervolgens draait het bij een barbecue natuurlijk om iets lekkers voor óp de barbecue. Zorg dus voor voldoende vlees, vis en andere geschikte etenswaren voor op de barbecue. Vul dit aan met wat stokbrood, smeersels en bijvoorbeeld een groente- of fruitsalade. Door te variëren weet je zeker dat er voor iedereen iets tussen zit wat hij of zij lust. Zorg ook voor voldoende (alcoholische) versnaperingen en jullie barbecue kan op dit gebied al niet meer stuk!

3. Voldoende plaats

Zorg er bij iedere barbecue voor dat je voldoende ruimte hebt om iedereen een goede zitplaats te geven. Het is vervelend als één persoon constant in de rook zit of iedereen erg dicht op elkaar zit. Zorg voor voldoende stoelen en tafels zodat iedereen op zijn gemak kan zitten en van zijn eten kan genieten!

4. Het weer

Helaas is het weer een onvoorspelbare factor bij iedere barbecue. Het kan regenen, waaien of de zon kan zelfs zo fel zijn dat je wegbrandt. Zorg daarom altijd voor bijvoorbeeld een zonneschermdoek, of een partytent. Op die manier hoeft jouw feestje niet in het water te vallen vanwege het weer en kun je jouw tuininrichting ook nog eens een opkikker geven!

5. Overig

Tot slot zijn er natuurlijk nog wat overige zaken die niet mogen ontbreken op een barbecue. Denk bijvoorbeeld aan een lekker achtergrondmuziekje. Ook kan het verstandig zijn om in plaats van je normale servies, plastic borden, bestek en bekers aan te schaffen. Op die manier bespaar je jezelf een vuile vaat en kun je na afloop alles gewoon de prullenbak ingooien. Zorg ook voor een brandblusser en een EHBO-trommel, een ongeluk zit immers in een klein hoekje!

Wanneer je deze zaken goed voorbereid kan je barbecue eigenlijk niet meer misgaan. We wensen je dan ook veel (eet)plezier met jouw laatste barbecue dit jaar!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *