De 5 lekkerste wereldgerechten

By  |  0 Comments


Een van de leukste dingen aan reizen is het proeven van plaatselijke specialiteiten. Of het nu gaat om een klein hapje op een lokale markt of een uitgebreid diner in een duur restaurant; heerlijk om van alles uit te proberen! Vandaag zetten we de 5 lekkerste gerechten van over de hele wereld voor je op een rij. Ga jij deze thuis klaarmaken of boek je liever direct een vliegticket naar de plaats van bestemming?

1. Shogayaki (Japan)

Bij typisch Japanse gerechten denken veel mensen aan sushi of noedels. Niet gek natuurlijk, ook wij zijn dol op deze gerechten. Maar de Japanse keuken biedt zoveel meer! Een van de bekendste gerechten is Shogayaki. Dit is gegrild varkensvlees met flink wat gember. Het wordt zowel gegeten tijdens de lunch als tijdens het diner. Een echte aanrader als je fan bent van gember!

2. Bobotie (Zuid-Afrika)

Veel mensen denken niet direct aan Afrika wanneer het gaat om culinaire hoogstandjes. Zeer onterecht! Bobotie is misschien wel het bekendste en populairste gerecht in Zuid-Afrika. Het bestaat uit gehakt, eieren, melk en brood en is een geweldige combinatie van zoet en hartig in één gerecht. Tip: een reis naar Zuid-Afrika is wat ons betreft de beste manier om de echt authentieke bobotie te proeven.

 

3. Kotleti (Rusland)

De Russische keuken is niet direct heel populair in Nederland. Terwijl deze keuken je ontzettend kan verrassen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de meest uiteenlopende ingrediënten en zo nu en dan bijzondere combinaties. Onze favoriet is Kotleti – een soort kipburger met ui, kruiden en veel paneermeel. Wanneer je een goede Kotleti eet, is deze ontzettend zacht en mals.

4. Daging Smoor (Indonesië)

 

Daging smoor is rundvlees gestoofd in ketjap. Voor een echt goede portie zul je moeten afreizen naar Indonesië, maar het is altijd een goed idee om thuis te experimenteren met dit gerecht. Serveer dit heerlijke vleesgerecht met wat witte rijst en jij maakt gegarandeerd indruk op je gasten!

Daging smoor een gerecht uit Indonesie

Bron: Culinessa

5. Ceviche (Peru)

Peruviaanse gerechten zijn de laatste jaren weer helemaal populair in Nederland. Erg bekend is hier de ceviche: een gerecht van verse, rauwe vis, dat wordt gegaard in limoensap met zeezout. Er zijn ontzettend veel varianten van dit gerecht bekend, maar mocht je binnenkort afreizen naar zuid- of centraal Amerika mag je dit heerlijke visgerecht absoluut niet overslaan.

Ben jij weer helemaal op de hoogte van de gerechten die je absoluut niet mag missen op reis? Dan zijn wij benieuwd waar jouw volgende reis heen gaat!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *