Zo organiseer jij de perfecte barbecue deze zomer

By  |  0 Comments

Een barbecue is een van de gezelligste gelegenheden die je tijdens de zomermaanden kunt organiseren. Zodra het lekker weer is, kopen we een goedkope bbq en genieten we samen met vrienden, familie, bekenden of buurtgenoten. Ben jij binnenkort aan de beurt om de barbecue te organiseren en wil je graag een goede indruk maken op iedereen? Geen stress, met een aantal tips zorg jij ervoor dat je barbecue perfect én onvergetelijk wordt.

Inventariseer de dieetwensen van je gasten

Organiseer je een barbecue, dan streef je naar een gezellige avond voor iedereen. Een avond waarop elke gast onbeperkt kan genieten. Daarom is het dus van belang dat je weet of enkele van je genodigden speciale dieetwensen hebben. Komen er vegetarische of veganistische gasten? Zijn er gasten die geen varkensvlees eten of misschien een glutenintolerantie hebben? Pak het professioneel aan en verstuur een uitnodiging waarin je mensen vraagt dit aan je terug te koppelen. Zeker degenen die het niet uit zichzelf durven aan te geven, zullen blij verrast zijn.

Bedenk een origineel thema

Een barbecue slaagt eigenlijk altijd wel. Maar wil je echt indruk maken, gooi het dan eens over een andere boeg. Verbind er bijvoorbeeld een thema aan. Organiseer een Italiaanse barbecue en bereid daarbij ook (mini-)pizza’s en typisch Italiaanse bijgerechten. Of ga voor een Spaans thema en grill pittig gekruide krabbetjes aan het spit, serveer tapas en laat je gasten hun stukje vlees in de aioli in plaats van die standaard knoflooksaus dippen. Pas ook je dranken op het thema aan en haal bijvoorbeeld Prosecco of Sangria in huis.

Denk aan meer dan alleen het vlees op de grill

Een barbecue is tegenwoordig meer dan alleen een festiviteit voor carnivoren. Waar je vroeger wegkwam met het roosteren van wat hamburgers en kipsaté en het serveren van een salade en stokbrood, pak je het tegenwoordig anders aan. Van een barbecue maak je een complete en het liefst ook een gebalanceerde maaltijd. Besteed dus voldoende aandacht aan de voor-, na- en bijgerechten. Deze spelen een net zo grote rol als het vlees op de grill.

De aankleding van de barbecue

Met wat extra aandacht voor bijgerechten en het bedenken van een thema dat de meeste mensen wel zal aanspreken, ben je al een flink eind op weg. Vervolgens zet je de puntjes op de i met de aankleding van het geheel. Denk aan leuke tafelkleden (die eventueel weer bij het thema passen), gezellige verlichting en een ontspannen muziekje. Je maakt de zomerse sfeer helemaal af door zelfs opblaasitems als palmbomen, flamingo’s en dergelijke neer te zetten.

De ultieme sfeer met een houtskool barbecue

Wil jij graag een barbecue waarmee je die authentieke rooksmaak creëert? Kies dan voor een houtskool barbecue. Een houtskool bbq kopen doe je eenvoudig bij bbq-zaak.nl. Behalve de rooksmaak die dat extraatje aan je gerechten geeft, voegt een dergelijke barbecue ook een portie sfeer toe aan je achtertuin. De warmte en de uitstraling van het vuur zorgen ervoor dat de gezelligheid tot aan de laatste minuut van de barbecue voortduurt. Zo kan de avond nooit stuk!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *