Op zoek naar een leuke nieuwe sport? Bekijk deze originele sporten!

By  |  0 Comments


Sporten: de één houdt ervan, de ander doet het alleen uit hoge noodzaak. Of misschien wel helemaal niet. Welk type sporter jij ook bent, het werkt het best om een sport uit te kiezen waarover je echt enthousiast bent. Alleen op deze manier is het een eitje om vol te houden! Denk jij bijna alle sporten al geprobeerd te hebben en zit er maar niets voor jou tussen? Of vind je juist alle sporten leuk, maar ben je eens toe aan iets nieuws? Wij zetten een aantal originele sporten voor je op een rij. Zit er iets voor jou tussen?

1. Lacrosse

Lacrosse is een sport die lange tijd vooral populair was in Canada en de Verenigde Staten, maar ook in Nederland wordt deze sport steeds populairder. Het aantal (studenten)verenigingen waar je deze sport kunt beoefenen groeit enorm snel. Het is een stoere, intensieve sport voor mensen die graag in teamverband sporten. Een leuk bijkomstig voordeel: wanneer je een teamsport beoefent, zul je zien dat de drempel om te gaan sporten steeds wat minder hoog wordt. Je wilt immers niet je teamgenoten in de steek laten!

2. Trampolinespringen

Nee, springen op een trampoline is niet iets dat enkel geschikt is voor kleine kinderen. Sterker nog, het is een vrij intense sport! En je hoeft geen professioneel turn(st)er te zijn om deze sport te beoefenen. Verschillende sportscholen bieden tegenwoordig (groeps)lessen aan met kleine trampolines. Hartstikke leuk om eens te proberen, en wedden dat jij aan het eind van deze les een voldaan gevoel hebt? Mocht de sportschool nou echt niet jouw ding zijn, kun je nog altijd overgaan op het aanschaffen van een trampoline, bijvoorbeeld voor in je tuin. Iedere dag een aantal keer tien minuten springen en je bent alweer een klein stapje dichterbij je beach body!

3. Speedminton

Wat? Speedminton! Dit is een combinatie van badminton, tennis en squash. Deze sport is nog behoorlijk onbekend, maar steeds meer in opkomst. Er wordt gespeeld met een speeder: deze beweegt zich veel sneller dan de badmintonshuttle waarmee je bekend bent. Vind je dat badminton een suf imago heeft? Wellicht past speedminton dan beter bij je! Ook hartstikke leuk en motiverend om met een (vast) sportmaatje te beoefenen. Maakt direct weer de verleiding om op de bank te blijven liggen een stuk kleiner – want je gaat toch niet alwéér je maatje teleurstellen?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *