Een landelijke inrichting creëren: 4 toffe ideeën

By  |  0 Comments

Ieder jaar zien we diverse nieuwe woontrends. Sommige trends zijn na één seizoen weer voorbij, terwijl andere trends iets langer meegaan. Het landelijke interieur behoort echter tot de zeldzame blijvende woontrends. Landelijke meubels, vloeren en accessoires zijn al jarenlang ongekend populair. Maar wat is dat eigenlijk, een landelijke inrichting en hoe pas je deze toe in je eigen huis? Om je op weg te helpen presenteren wij hieronder 4 toffe ideeën waarmee je een landelijke inrichting kunt creëren.

Koop een open haard

Met de aanschaf van een open haard creëer je in één klap een landelijke sfeer. Zeker wanneer de rest van je woonkamer redelijk rustig is ingericht, vormt de open haard een echte blikvanger. Bovendien creëer je zo een heerlijke plek in huis, waar je fijn met vrienden en familie kunt samenkomen. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid of de ruimte om een echte open haard te plaatsen. Geen probleem, er zijn tegenwoordig ook heel sfeervolle elektrische haarden en gashaarden te koop. Wellicht iets minder authentiek, maar minstens zo gezellig!

landelijke inrichting met openhaard

Een authentieke stijl

Volgens interieurdesigners is een van de populairste woontrends in 2019 een pure en authentieke stijl. Laat een landelijke inrichting daar nu heel goed bij passen! Ga voor natuurlijke, neutrale kleuren op de muur en kies voor rustige gordijnen in een warmte tint. Koop mooie landelijke meubels en combineer deze met meer verfijnde accessoires. Deze mogen best een beetje opvallen en bijvoorbeeld van goud of zilver zijn. Maak het geheel helemaal af met brocante plafond- en tafellampen, die niet een al te fel licht verspreiden.

Vloeren die passen bij een landelijk interieur

Bij een landelijk interieur passen geen drukke of juist heel minimalistische vloeren, zoals bijvoorbeeld een gietvloer of beton. Wel mooi zijn landelijke tegelvloeren, bijvoorbeeld in aardetinten of juist met een ietwat oubollig motief. Ook rustieke houten vloeren komen goed tot zijn recht in een landelijk interieur. Ga je laminaat kopen? Kies dan wel het liefst voor brede, robuuste planken en natuurlijke kleuren. Dit past beter bij de ietwat grove, landelijke meubels.

Vintage of tweedehands

Om een mooie landelijke inrichting te creëren, hoef je echt geen dure speciaalzaken af te gaan. Vintage- en kringloopwinkels zijn juist bij uitstek de plaatst om mooie landelijke meubels te scoren! Ook op marktplaats vind je vaak veel mooie meubelstukken. Zoek bijvoorbeeld naar een grote buffetkast in grijs- of aardetinten of koop tweedehands brocante woonaccessoires. Zo creëer je super voordelig een origineel landelijk interieur!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *