Koken voor grote groepen? Lees deze tips!

By  |  0 Comments


Organiseer jij binnenkort een feestje of wil jij zomaar een grote groep gasten voorzien van lekker eten? Bereid je dan goed voor, want koken voor een grote groep is niet niks! Er kan gekozen worden om zelf alles te bereiden of catering aan huis in te schakelen, dit kan natuurlijk ook op 50/50 basis. In onderstaand artikel geven wij je enkele tips dus lees snel verder!

1. Begin op tijd met plannen

Waarschijnlijk snap je zelf wel dat je op tijd moet beginnen, maar kijk eens goed naar de tijdsduur van bepaalde gerechten. Bedenk dan hoelang jij erover zou doen en hoe dit uitkomt met je fornuis, en heb je de oven misschien ook meerdere keren nodig? Je moet ruim op tijd beginnen met het bedenken van gerechten, boodschappen doen, de hoeveelheid mensen die je uitnodigt (en aankan), allergieën en dergelijke. Er komt bij een etentje met een grote groep meer kijken dan jij van tevoren misschien had bedacht.

2. Kies makkelijke gerechten

Het beste is om redelijk makkelijke gerechten te kiezen, zo kan er weinig misgaan, duurt het vaak geen uren voordat het klaar is en vind men het veelal lekker. Werk dus met ingrediënten die men kent maar houdt wel rekening met eventuele allergieën en of men vegetarisch of veganistisch is. De mate en hoeveelheid mensen die speciale wensen behoeven bepalen voor een groot deel je menu samenstelling. Kijk naar wereldgerechten, zodat jij je gasten simpele maar originele (en vaak nieuwe) gerechten kan voorschotelen.

Het is ook verstandig om te kiezen voor gerechten die je al eens eerder hebt gemaakt, zo weet je precies waar je aan toe bent, hoe een bepaald gerecht smaakt en wat men er destijds van vond (gezin of vriendinnen bijvoorbeeld). Daarnaast is een catering regelen of een gedeelte met catering voorzien niet onverstandig. Er moet namelijk ook nog een tafel gedekt worden…

3. Schakel hulp in

Het klinkt niet alleen als veel werk, dat is het ook! Schroom dus niet om hulp in te schakelen van vrienden en/of familie. Zij kunnen je helpen met het snijwerk, een heel gerecht overnemen of de tafel dekken. Voor een grote groep wil je natuurlijk een perfect bedekte tafel met alles erop en eraan. Alle soorten bestek, wijn -en waterglazen, servetten, meerdere borden voor diverse gangen, een tafelloper en ga zo maar door. Bekijk ook eens een diner checklist en vink bepaalde taken af wanneer deze zijn volbracht. Dat scheelt een hoop stress en daarnaast is het ook fijn voor de verdeling van de taken, een overzicht hebben in dit soort gevallen is nooit verkeerd!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *