Waarom we allemaal glutenvrij moeten eten

By  |  0 Comments


Het afgelopen jaar is de gezonde levensstijl een echte trend geworden. We gaan vol diëten en ontdekken allemaal nieuwe voedingsmethodes dat beter voor ons zou zijn. Naast biologische voeding hebben ook glutenvrije producten schappen in de supermarkt gekregen. Handig als je een tarwe-allergie, glutenintolerantie of coeliakie hebt. Maar ook als je dit niet hebt, geeft het zonder dat je het direct door hebt veel voordelen voor je lichaam. Lifestyle Vision heeft ze voor je op een rijtje gezet.

De verschijnselen als je niet tegen gluten kunt

Gluten zijn eiwitten die in granen voorkomen. Er zijn mensen die niet tegen tarwe kunnen waarbij een tarwe-allergie, coeliakie of overgevoeligheid voor gluten wordt aangetoond. In veel producten zitten gluten verwerkt. Dit kan zorgen voor een opgezette buik, winderigheid, verstopping, hoofdpijn en gewrichtspijnen. Ook kun je een dip ervaren na het eten van gluten. Je lichaam moet namelijk extra veel moeite doen om het voedsel te verteren als er gluten zijn bij toegevoegd.

Verbeterd spijsvertering

Het eten van voedingsproducten waarbij geen gluten in verwerkt zitten, zorgt voor een positief effect op je maag en darmen. Gluten zorgen voor irritatie en beschadiging aan de darmwand wat leidt tot spijsverteringsproblemen. Verder zitten er in gluten producten meer verwerkte suikers en fructose wat meer energie kost om te verwerken. Je lichaam moet dus harder werken om je voeding goed te kunnen verteren als je gluten producten eet.

Helpt afvallen

In natuurlijke producten zonder toegevoegde gluten zitten minder calorieën en slechte suikers. Dit bevordert het afvallen. Terwijl kant-en-klaar maaltijden, sauzen en andere bewerkte producten juist veel toegevoegde gluten, slechte suikers en meer calorieën bevatten dat je maag slechter verteert met als resultaat dat je sneller aankomt.

Een beter humeur

Als je geen gluten meer eet dan eet je voornamelijk natuurlijke voeding wat ons lichaam nodig hebt. Natuurlijke vitaminen en voedingsstoffen geven ons meer energie waardoor we beter in ons lichaam zitten.

Glutenvrije, volkoren vervangers

Ondanks dat er in de graanproducten vaak gluten in verwerkt zitten, is het belangrijk om volkoren te blijven eten. Ze bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, ijzer en Vitamine B. Drie opscheplepels volkoren graanproducten zorgen ervoor dat het risico op hart- en vaatziektes, diabetes type 2 en darmkanker. Eet daarom volkoren glutenvrije pasta en brood om toch genoeg van deze voedingsstoffen binnen te krijgen.

Ken jij iemand die last heeft van gluten verschijnselen? Laat haar het weten door dit bericht te delen of haar hierin te taggen op social media. Of heb je ervaring met je nieuwe glutenvrije eetpatroon, deel dan je ervaring om andere te inspireren!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *