Gezond en snel, eiwitrepen

By  |  0 Comments

Wie aan krachttraining doet, zal ongetwijfeld al weten dat niets de honger zo goed stilt als een portie eiwitrijk voedsel. Eiwitten, ook wel bekend als proteïnes, zorgen voor een flinke energie boost en zijn daarnaast de belangrijkste brandstof voor de opbouw van spiermassa.  Om op een snelle manier flink wat eiwitten binnen te krijgen kiezen veel mensen voor eiwitrepen. Deze repen zijn dankzij hun compacte formaat een ideale snack voor ieder moment van de dag.

Eiwitrepen bevatten tal van gezonde bouwstoffen

Zoals de inleiding al aangaf zijn eiwitrepen ten eerste gezond. De gemiddelde eiwit- of proteïnereep wordt gemaakt met het oog op sporters of mensen die anderszins met hun gezondheid bezig zijn. De repen zitten dan ook tjokvol stoffen die de spieropbouw bevorderen en het energieverbruik van het lichaam op een gebalanceerde manier regelen. Denk natuurlijk allereerst aan verschillende soorten eiwitten, maar ook voedingsvezels die de honger stillen en een beperkte hoeveelheid koolhydraten. Veel mensen proberen koolhydraten te vermijden, maar onder meer de rode bloedcellen en de hersenen hebben deze stoffen hard nodig om te blijven functioneren. 

Eiwitrepen zijn een perfect tussendoortje

Prote├»nerepen zijn niet alleen supergezond, ze zijn ook nog eens ideaal om mee te nemen. Voor een reep of twee is eigenlijk altijd wel plek in een voorvakje van je tas of in je jaszak. In tegenstelling tot veel andere gezonde snacks blijven eiwitrepen lang goed. Je kunt dus rustig uit voorzorg zo’n reep in je tas stoppen voor het geval je tijdens een lange wandeling bijvoorbeeld een tijdje zonder eten zit. Doordat eiwitrepen weinig suiker bevatten schiet je bloedsuiker niet plotseling omhoog om daarna weer snel zonder energie te zitten. In plaats daarvan reguleren de eiwitten en koolhydraten in deze repen het bloedsuikerniveau, waardoor de omzetting van suiker in energie wordt verspreid over een langere tijd.

Eiwitrepen zijn lekker

Ook niet geheel onbelangrijk; eiwitrepen zijn stiekem best lekker. In tegenstelling tot een paar decennia terug zijn er tegenwoordig repen verkrijgbaar in een breed scala aan smaken. Zet bijvoorbeeld je tanden in een prote├»ne reep met chocoladesmaak, of ga voor een exemplaar met een fruitig smaakje. Er zijn zelfs prote├»ne bars met verassende smaken als munt of vanille-amandel. Je hoeft niet bang te zijn dat dat chocoladesmaakje ervoor zorgt dat je ongezien toch een forse hoeveelheid suikers binnenkrijgt. Allereerst is de hoeveelheid glucose en vet in een eiwitreep beperkt, en gebruiken fabrikanten zoveel mogelijk vervangende smaakstoffen. Ten tweede, wanneer je je eiwitreep eet als alternatief voor bijvoorbeeld een chocoladereep of gevulde koek eet je natuurlijk flink minder suikers. 

Eiwitrepen zijn een snel alternatief

Tot slot zijn eiwitrepen de gemakkelijkste manier om je dagelijkse portie eiwitten binnen te krijgen. Wanneer je in je drukke schema een keer geen tijd hebt om een bord bonen met eieren klaar te maken, kun je ervoor kiezen om een eiwitreep als alternatief te nemen. Dit bespaart je een kook- en schoonmaaksessie in de keuken. Daarbij is een reep sneller op te eten dan een dampend bord groente. Doordat eiwitrepen erg compact zijn en boordevol bouwstoffen zitten, bezorgt zo’n reep je vast hetzelfde volle gevoel als dat portie bonen. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *