Interieurtrend 2019: haal staal in huis!

By  |  0 Comments

Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen ervoor om staal te gebruiken in het interieur. Wie van een industriële of rauwe look houdt kan met staal dan ook alle kanten op. Zo is in sommige horecagelegenheden bijna het gehele interieur opgebouwd uit stalen frames. Geen slechte beslissing, want staal is solide, stevig en hartstikke hip! Ook verwerkt in kleinere details geeft staal net dat beetje extra stijl aan je interieur. Dit veelzijdige product past, indien juist toegepast, ook prima in een moderne of juist klassieke inrichting. Ook voor 2019 geldt dus: volg de interieurtrend en haal staal in huis!

Staal is super veelzijdig

Wanneer we denken aan staal in het interieur, zien de meeste mensen al snel een minimalistische of industriële stijl voor zich. Staal past echter in bijna elk interieur. Weliswaar kies je in een Bohemien of Scandinavisch interieur misschien voor wat subtielere stalen meubelen of accessoires; vloeken doet het nooit. Het maakt je witte, moderne interieur wat spannender en geeft wat meer pit aan een landelijk interieur. Bovendien kun je staal met bijna alle materialen combineren. Je maakt bijvoorbeeld prachtige combinaties met beton, maar ook bij een houten vloer staat staal geweldig. Bijkomend voordeel is dat staal ervoor kan zorgen dat verschillende houtsoorten beter matchen. Weet je niet zeker of je nieuwe tafelblad wel bij jouw houten vloer gaat passen? Kies dan voor een stalen onderstel. Dit ‘breekt’ de kleuren, waardoor het bijna altijd matcht!

Splits je woning met een stalen scheidingswand

Ben je de gelukkige bezitter van een lekker ruime woonkamer? Dan kan het weleens wenselijk zijn om deze grote ruimte op te splitsen in meerdere kleinere vertrekken. Met een stalen scheidingswand kun je op een makkelijke en mooie manier een ruimte opsplitsen. Creëer bijvoorbeeld een werkruimte of een relaxruimte voor je kinderen. Je kunt de stalen wanden meestal op maat laten maken, waardoor ze perfect passen bij de rest van het interieur. Een praktische en leuke manier om staal toe te passen in je woning!

Subtiele stalen accessoires

Om staal in huis te halen hoef je echt niet direct aan de slag te gaan met stalen deuren of scheidingswanden. Er zijn ook veel subtielere manieren om dit prachtige materiaal in je interieur te verwerken. Zo zijn stalen accessoires vaak echte blikvangers. Wat dacht je van een grote stalen vaas of een indrukwekkende klok? Ook zijn er kapstokken, spiegels en kandelaren te koop met leuke stalen details. Meestal is staal overigens zwart, maar als dit echt niet staat in je interieur kun je ook kiezen voor een alternatief. Kleine accessoires kun je eenvoudig in de gewenste kleur spuiten met een spuitbus speciale verf!

Heb jij al staal in huis?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *