Hoe vind je inspiratie voor een nieuwe outfit

By  |  0 Comments

Mode is van alle tijden en altijd al heel belangrijk geweest. Diverse modetrends, de ene beter gelukt dan de andere, hebben de revue gepasseerd. Sommige trends zijn meer dan eens teruggekomen. Met de opmars van internet, wordt het ook steeds belangrijker om die laatste trends te volgen. Mode is een inspiratie geworden voor het leven.

Inspiratie opdoen via het internet

In deze tijd brengt internet de wereld binnen in onze huiskamers. Niet alleen nieuws, maar ook dingen als fashion en lifestyle komen voorbij. En stiekem willen we allemaal zijn zoals de sterren op internet. Hetzelfde outfit, hetzelfde kapsel. Internet wordt daardoor steeds meer ons voorbeeld en inspiratiebron.

Vroeger bladerden we in bladen zoals Vogue, Beau Monde en Glamour voor inspiratie, maar tegenwoordig zitten steeds meer mensen op Pinterest, Youtube of Instagram. En we zien daar soms de meest waanzinnige kleding voorbij komen, gedragen door zogenaamde influencers. Een influencer is iemand die via internet reclame maakt, bijvoorbeeld met Youtube filmpjes, zonder dat je dat als internetbezoeker doorhebt.

De influencer maakt het zo toegankelijk, dat het ook voor de gewone mens bereikbaar lijkt en soms ook is. En omdat de mens hebberig is, willen wij wat de influencers hebben. Er zijn talloze foto’s en filmpjes te vinden met mooie fashion en outfits. Om inspiratie op te doen voor je outfit, kun je bijvoorbeeld kijken op fashionchick of je kunt je laten inspireren door de modetrends van voorgaande jaren met behulp van deze interactieve tijdlijn. Je kan op het internet ook diverse blogs vinden met diverse onderwerpen op dit gebied. Bijvoorbeeld over het creatief dragen van je sjaal of welke broeken het beste bij je figuur passen. Inspiratiebronnen en mogelijkheden genoeg dus!

Wat dacht je van een personal shopper?

Inspiratie opdoen hoeft natuurlijk niet persé op internet. Je kan ook gebruik maken van een personal shopper. Zo’n kledingstyliste kijkt met jou wat de mogelijkheden zijn en welke kleding het beste bij je past. Een zeer goede inspiratiebron dus. Vaak gebeurt dit online met een zogenaamde kledingbox. De kledingstyliste zoekt diverse kledingstukken voor je uit en deze krijg je dan thuisgestuurd. Alle fashion die je wilt houden, hou je en wat je niet leuk vindt stuur je terug. De kledingbox is een makkelijke en een eenvoudige manier van shoppen die vooral mannen aanspreekt: weinig heren gaan graag winkelen (al zijn er uitzonderingen natuurlijk). Je kunt de diverse kledingboxen eenvoudig vergelijken door hier te klikken.

Een personal shopper kun je natuurlijk ook privé inhuren, voor zo’n 80 euro per uur. Maar veel bedrijven zoals Zalando, Outfittery, Bijenkorf personal styling en House of Einstein, bieden een kledingstyliste gratis aan als extra (online) service. Bij Zalando en Bijenkorf personal styling kun je als vrouw ook terecht. De heren kunnen natuurlijk ook bij bovenstaande terecht, maar zeker ook bij Outfittery en House of Einstein. Bijenkorf personal styling is er niet alleen online, maar je kunt er ook in een winkel terecht.

Veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe kleding. De wereld is van jou!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 3   Gemiddelde:  4.7/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *