Kledingrekken: de nieuwste trends en modellen

By  |  0 Comments

De aankoop van praktische en trendy opbergmogelijkheden heeft in Nederlands huishoudens de afgelopen jaren een vlucht genomen. Door de toegenomen welvaart koopt de gemiddelde Nederlander vaker en meer spullen. Dat geldt bijvoorbeeld voor kleding, waardoor ook de vraag naar functionele kledingrekken voor particulier binnengebruik gegroeid is. Deze zijn om een aantal redenen van belang en hebben meerdere functies. In de eerste plaats zijn ze bedoeld om kleding aan op te hangen of in te leggen (er zijn ook rekken met oplegplanken en/of kastjes), zodat jouw kleding goed opgeborgen kan worden. Een tweede functie is het mooi presenteren van de kleding. Als je een kastdeur opentrekt of een gordijn wegschuift, is het fijn als de kleding goed gepresenteerd wordt en je snel een keuze voor de juiste kleding kunt maken. Het oog wil ook wat en een passende serie kledingrekken kopen is dan ook een slimme zet. Wie wil immers niet de pareltjes uit zijn of haar kledingcollectie op een strakke manier presenteren? Ten slotte zijn er nog mobiele rekken, die vooral bedrijfsmatig worden gebruikt om kleding snel te kunnen vervoeren of verplaatsen. Maar ook particulieren met een grote kledingkast en een wat grotere woning kiezen steeds vaker voor deze optie: een mobiel kledingrek is ideaal als je jouw slaapkamer of interieur snel wilt kunnen ombouwen of, indien nodig, extra ruimte wilt creëren.

Grote keuze

Je kunt rekken voor thuisgebruik kopen in alle soorten, maten en uitvoeringen. Er is dus altijd wel een specifiek model te vinden dat goed aansluit bij jouw interieurwensen en de praktische eisen die je aan deze rekken stelt. Maar waar moet je zoal op letten als je van plan bent om een of meer kledingrekken aan te schaffen? De keuze lijkt – kijk maar eens rond op het internet of in fysieke winkels – nagenoeg onbeperkt.

Bepaal eerst hoeveel kledingruimte je nodig hebt

Natuurlijk is het eerste aandachtspunt bij het kopen van een rek de beschikbare kastruimte en/of kamerruimte die je hebt, daarnaast de benodigde ruimte om kleren op te bergen. Kijk naar de ruimte die jouw kleding nu inneemt, calculeer daarbij extra ruimte in voor nieuwe kleding en bereken op basis hiervan de benodigde ruimte die je voor de rekken nodig hebt.

Kies voor een specifiek model met een standaard of bijzondere vormgeving

Een punt van aandacht is ook het model. Wil je een strak kledingrek om colberts, pakken, blouses en jassen in op te hangen? Of houd je meer van een trendy, artistiek en veelvormig model dat je los in de kamer kunt zetten om jouw kamer een stoere uitstraling te geven? Ga je voor een stabiel en vaststaand rek of voor een rek met wieltjes eronder? En wat te denken van een fraai halfrond kledingrek? Of een rek dat inklapbaar is en waarmee je veel ruimte kunt besparen als je hem niet nodig hebt? Je ziet het: er is veel keuze qua soorten en modellen.

Variatie qua stijlen en kleuren: kies je voor trendy en/of een praktisch model?

De afwerking qua stijl en kleur is ook een aspect om op te letten. Houd je van een klassieke, traditionele stijl? Dan kies je uiteraard voor een rek dat deze sfeer ademt. Tegenwoordig zijn er tal van prachtige metalen kledingrekken in combinatie met een houten afwerking te koop. Al dan niet met extra lades, opbergruimtes of kledingplanken. Maar ook zijn er tal van kledingrekken beschikbaar die niet klassiek, maar strak, modern en industrieel ontworpen zijn of een uitdagende eigentijdse vormgeving hebben. Qua kleuren, ten slotte, is de variatie op het gebied van kledingrekken eindeloos: of je nu een kledingrek wit, een kledingrek zwart of eentje in felle kleuren zoekt: alles is vandaag de dag mogelijk!

De prijs speelt uiteraard ook een rol

Een laatste aandachtspunt is de prijsklasse van het beoogde rek. Heb je een minimaal budget of wil je liever niet te veel geld besteden aan kledingrekken? Dan is de keuze qua modellen uiteraard beperkter dan als je wat minder op de kosten let. Wie daarentegen zijn portemonnee helemaal kan lostrekken, heeft feitelijk eindeloze keuzemogelijkheden.

Online is er veel aanbod

Online worden tal van prachtige trendy kledingrekken verkocht, vaak voor aantrekkelijke prijzen. Online aanbieders van kledingrekken hebben minder overheadkosten en kunnen daardoor scherp op de prijs zitten. Laat je inspireren door het ruime online aanbood. Koop jouw trendy kledingrek met een paar muisklikken eenvoudig op het internet bij een gespecialiseerde aanbieder.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *