Welke broeken passen het best bij jouw lichaam?

By  |  0 Comments


Ieder mens is uniek, speciaal en bijzonder. Je kunt op elkaar lijken maar je bent toch net anders. Van karakter, dat is zeker. Maar dat zie je niet direct. Wat je wel direct ziet is het verschil in lichaamsvormen. Er is geen perfecte vorm, iedere vorm is goed. Maar niet alle spijkerbroeken passen bij ieder lichaam. Welke broeken passen het beste bij jouw lichaam?

Zandloperfiguur en de juiste jeans

Je hebt een zandloper lichaamsvorm als je taille duidelijk smaller is dan je heupen, je borsten voller zijn en als je heupen even breed zijn als je schouders. Bij de zandloper kun je vele kanten op qua jeans. Het mooiste staat een spijkerbroek met een hoge taille, eventueel met uitlopende pijpen. Hierdoor komt de verhouding tussen je taille en je heupen nog mooier naar voren. Daarnaast kun je je bips accentueren of je billen juist kleiner laten lijken. Grote egale kontzakken maken je billen minder groot. Als je kiest voor stiksels op je zakken komen je billen meer naar voren.

De juiste broek voor een peervormig figuur

Een peervormig lichaam herken je aan de heupen die breder zijn dan de schouders. Je hebt een smalle taille en volle bovenbenen en heupen. In verhouding heb je wat kleinere borsten. De beste jeans voor jouw lichaamstype is een donkere tint spijkerbroek, donkerblauw of donkergrijs of zwart. Om je bredere heupen meer in balans te brengen met de rest van je lichaam zijn broeken met uitlopende pijpen een goede keuze. Je kunt het beste kiezen voor grotere zakken met zo min mogelijk stiksels. Door de grotere zakken lijkt je bips wat minder groot.

De beste spijkerbroek voor een appelvorm

Kenmerken van een appelvormig figuur zijn slanke benen en smalle heupen met weinig taille. Je schouders zijn breder ten opzichte van de heupen. Ben je een appeltje dan staat een broek met een hoge taille het best. Op die manier creëer je een taille. De spijkerbroek kan prima een skinny pasvorm hebben zodat je benen mooi uitkomen. Je kunt het beste kiezen voor kontzakken met flappen. Ook een stiksel op de kontzakken zorgt er voor dat je billen mooier worden geaccentueerd.

Spijkerbroek voor een atletisch figuur

De atletische lichaamsvorm heeft een smalle taille en bredere schouders. Jouw benen zijn (licht) gespierd. Om de vrouwelijke vormen bij een sportief atletisch lichaamstype te accentueren past een spijkerbroek met een smalle taille en uitlopende pijpen. Zo lijkt je taille slanker dan je benen. Met uitlopende pijpen lijkt je lichaam vrouwelijker. Je hebt niet veel kont dus mogen je zakken best opvallen met een mooi stiksel.

Mannen en hun jeans

Mannen passen vaak niet in deze beschrijving van lichaamsvormen. Je kunt de diverse broeken wel naar postuur indelen. Heb je een slank postuur dan passen skinny en slim pasvormen van een jeans jou goed. De spijkerbroek met wat meer ruimte rond de bovenbenen en smaller aan de bovenbenen past goed bij je als je een wat ruimere broek wilt, met name rondom je (gespierde) bovenbenen. Een regular fit jeans is recht en valt ruim om de benen. Deze broek is geschikt voor mannen met een normaal postuur. Als je heel slank bent, kan deze broek wat lomp ogen.

Eigenlijk is de conclusie dat iedereen een geschikte broek kan vinden. Er zijn broeken in zoveel verschillende pasvormen en zoveel verschillende materialen. Of je nu een sportieve spijkerbroek zoekt, een vrouwelijke jeans of een mannelijke werkjeans. Er is keuze genoeg. Welke broek past bij jou?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *