Zo vind jij een geschikte makelaar bij jou in de buurt!

By  |  0 Comments


Wanneer je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat jouw huis voor een geschikte prijs wordt verkocht of dat je gauw een mooie nieuwe woning vindt. Heb je eenmaal de knoop doorgehakt om te gaan verhuizen, dan moet het lastigste misschien nog wel beginnen. Want hoe raak je de woning kwijt? Een goede verkoopmakelaar helpt je hierbij en voorziet je van advies. Wellicht zoek je hulp van een aankoopmakelaar voor de volgende woning die je wilt kopen. Maar hoe vind je een geschikte makelaar? We vertellen het je graag.

Maak een lijstje

Stel, je zoekt een makelaar in Arnhem. Het is verstandig om dan een lijstje te maken van alle makelaars uit de omgeving. Heb je eenmaal een lijstje gemaakt, dan is het tijd om een aantal makelaars eens te gaan onderzoeken. Het gevoel dat je krijgt bij een makelaar is van belang, of de makelaar professioneel en deskundig overkomt en kijk bijvoorbeeld ook eens hoe vaak je een advertentie van de desbetreffende makelaar tegen komt. Ga dus vooral niet direct naar de makelaar die het huis van een kennis heeft verkocht, maar neem de tijd om zelf op onderzoek uit te gaan.

Win advies in

Dat je eerst goed zelf op onderzoek uit moet gaan betekent niet dat je helemaal geen advies moet inwinnen. Je moet aan veel dingen denken bij het kopen en verkopen van een huis. Het is daarom zeker geen schande om de ervaringen van anderen te verzamelen. Heb je eenmaal vooronderzoek gedaan, dan zij er waarschijnlijk al een paar makelaars afgevallen. Is de lijst eenmaal geslonken, dan is het tijd om advies in te winnen bij familie, kennissen en vrienden. Hebben zij ervaring met een van de makelaars op jouw lijst? En was dat een goede ervaring?

Maak vrijblijvende afspraken

Wanneer je lijst met geschikte makelaars zo kort mogelijk is, kun je vrijblijvende afspraken gaan maken. Zo kunnen de makelaars zichzelf presenteren en kun je het hebben over belangrijke zaken voor wanneer je met de makelaar in zee zou gaan. Welke kosten kun je verwachten en zijn er kosten die er eventueel bij kunnen komen? Zo voorkom je vervelende verrassingen. Heel belangrijk bij een verkoopmakelaar is het om de makelaar tijdens zo’n gesprek te vragen naar de verkoopprijs waarvoor hij jouw woning wil verkopen en waarom hij tot deze prijs is gekomen.

Ga af op je gevoel

Je bent op dit punt al een hele tijd bezig met oriënteren. Dat betekent dat het ook tijd is geworden om je gevoel mee te laten spelen in de keuze voor een makelaar. Heb je goedlopende contacten gehad met een makelaar maar is deze duurder dan een makelaar waarmee het contact stroever verliep? Je gevoel kan de doorslag geven in deze keuze.

Heb je eenmaal een geschikte makelaar gevonden, dan kan het echte werk beginnen. Spannend, maar vergeet niet dat een nieuwe stap ook erg leuk kan zijn!

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *