Zo zit jij er deze winter lekker warm bij; 5 tips!

By  |  3 Comments


De winterjas wordt weer uit de kast gehaald, de verwarming wordt weer aangezet en de kleedjes komen weer tevoorschijn voor als je ’s avonds een filmpje gaat kijken. De winter komt eraan. Wil je er ook lekker warm bijzitten deze winter? Wij geven je 5 tips voor de komende wintermaanden!

1. Tochtstrips plaatsen

Het klinkt wellicht als een open deur, maar om warmte niet te laten ontglippen zorg je ervoor dat het huis goed geïsoleerd is. Dit is vrij makkelijk te realiseren door het gebruiken van tochtstrips. Maak een rondje in huis en ga op zoek naar tochtplekken, vervolgens plak je deze gaten en kieren dicht met tochtstrips. De tocht is weg en de warmte blijft waar het moet zijn. Zo blijf jij lekker warm in huis.

2. Fleece plaids

Naast dat het je woon- of slaapkamer een VT-wonen uitstraling geeft, zijn fleece plaids ook nog eens erg functioneel. Ze zijn heerlijk warm en brengen een winterse sfeer in huis. Lekker met je lief genieten van warme chocolademelk terwijl je je warm houdt onder een fleece plaid geeft toch wel een ultiem winters gevoel.

3. Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een lekkere, verdeelde warmte in huis. Je kunt op je sokken of zelfs blote voeten lopen zonder de kou door je lijf te voelen. Is het met je huidige vloer niet mogelijk om vloerverwarming te nemen? Wellicht wordt het tijd om over te stappen op een nieuwe vloer. Neem nu bamboevloer: een stijlvol, elegant en ecologisch alternatief. Je vindt dit in verschillende varianten als visgraat parket, tapis of lamelparket. Een ander voordeel is dat het weinig onderhoudt vergt. Wist je dat een koude vloer ook kan komen door kou die vanuit de kruipruimte omhoog komt? Het is daarom zinvol om de kruipruimte goed te isoleren door er bijvoorbeeld chips of schelpen te plaatsen.

4. Kaarsjes

Het geeft niet altijd een comfortabel gevoel om de verwarming op 23 graden in je huis aan te hebben staan. Wil je het toch lekker warm hebben? Kaarsen zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, ze geven tevens warmte af. Zet een aantal kaarsen op tafel en de temperatuur gaat vanzelf omhoog.

5. Dikke kleding

Een andere duurzame oplossing om warm te blijven tijdens deze koude dagen, is de verwarming 1 graad lager zetten en dikke sokken en een dikke trui aan doen. Dit fenomeen heeft inmiddels zelfs een speciale dag: Warmetruiendag. In 2018 vindt dit plaats op 2 februari. Op deze manier kun je al snel 6% energie besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. Zo blijf je warm en zet je je in voor de aarde!

Heb jij nog ideeën om er lekker warm bij te zitten deze winter? Deel ze hieronder!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

3 Comments

 1. Natalie

  20 december 2019 at 10:59

  Ik heb in Duitsland iets op de kop getikt dat ze daar Kuscheldecke noemen. Het is een grote deken met een capuchon en mouwen. Er bestaat niets heerlijkers dan daarmee jezelf op de bank voor de tv te installeren met een grog. Zo kom je de winteravonden wel door.

 2. Isabel

  26 mei 2020 at 10:48

  Ik maak er een sport van om elk jaar zo laat mogelijk de verwarming aan te zetten. Ik probeer het zo lang mogelijk uit te houden met truien. Ik heb trouwens een gewoonte gemaakt van koud douchen, ook in de winter. Je gaat ervan gloeien. Dan heb je geen verwarming nodig.

 3. Silvia Rhijnvis

  26 oktober 2020 at 11:36

  Ik heb na een rillerige winter de luxaflex aangevuld met mooie, dikke stoffen gordijnen. Behalve dat de verwarming een graadje lager kan, ziet de kamer er ook nog eens warmer uit. Sluit de kou dus buiten met mooie gordijnen die sinds dit weekend ook weer een uurtje eerder dicht kunnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *