Nieuw huis kopen of huren? Hier moet je aan denken

By  |  0 Comments

Ben je van plan om binnenkort een huis te gaan kopen of te huren? Dan ben je waarschijnlijk druk in de weer met van alles en nog wat. Misschien speur je wel hele dagen Funda af of heb je al een aantal bezichtigingen met een makelaar op de planning staan. Hoe dan ook zal je met een flink aantal zaken rekening moeten houden wanneer je daadwerkelijk de sleutel krijgt van je nieuwe paleisje. Omdat het overzicht rondom deze zaken bewaren niet altijd even makkelijk is geven wij je een kort lijstje van waar je op dient te letten

Adreswijzigingen doorgeven

Het is zover! Je hebt je nieuwe droomhuis gekocht of gehuurd en kunt er binnenkort je intrek nemen. Eén van de zaken waar je dan op dient te letten is je adreswijziging doorgeven aan iedereen die daarbij belang heeft. Je kunt denken aan je familie en vrienden maar uiteraard ook aan een aantal belangrijke instanties zoals de gemeente of je huisarts. Ook zij zijn graag op de hoogte van je nieuwe woonadres. Om te checken aan wie je een adreswijziging door moet geven kun je het beste even op het internet zoeken op” aan welke instanties moet ik adreswijzigingen doorgeven”

Verzekeringen opnieuw afsluiten

Een tweede belangrijke aandachtspunt is om opnieuw je verzekeringen af te sluiten. Vaak neem je deze namelijk niet automatisch mee naar een nieuw woonadres. Om dit te controleren kun je het beste even contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Indien nodig kunnen zij je verzekering vaak voor je oversluiten en weet je zeker dat je goed verzekerd blijft.

Wat moet er nog gebeuren?

De administratieve taken zijn geregeld, nu moet er nog het één en ander geklust worden in je nieuwe woning. Moet er verbouwd worden of moet er bijvoorbeeld alleen een nieuwe houten vloer of keuken geplaatst worden? Vooraf is het verstandig om te bekijken wat je graag anders zou willen zien in je nieuwe huis en om een kostenplaatje te maken van deze veranderingen. Zo breng je snel in kaart wat alles kost en wat er wel en wat er niet mogelijk is.

Plan extra tijd in

Wees tot slot vooral niet bang om de tijd te nemen voor een verhuizing. Hierdoor voorkom je onnodige stress en spanning en weet je zeker dat je de grootste kans hebt om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Hier sneller je jezelf thuis voelt in je nieuwe huis hoe beter dat voor jou en je omgeving is!

Je ziet al dat er best wat zaken zijn die van belang zijn wanneer je een nieuw huis gaat kopen of huren. Door hier voldoende aandacht aan te besteden hopen we je in ieder geval zo optimaal voorbereid de uitdaging aan te laten gaan.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *