Bijzondere gelegenheden vastleggen: 5 leuke foto-ideeën

By  |  0 Comments


Het maken van foto’s geeft je de kans om bijzondere gelegenheden, zoals een verjaardag, bruiloft of vakantie, vast te leggen. Er kan gekozen worden om ‘standaard’ foto’s te maken met een camera of telefoon, maar je kunt het ook anders aanpakken. In dit artikel hebben we vijf leuke foto-ideeën onder elkaar gezet voor het maken (en bewaren) van ‘net wat meer’ foto’s.

 

1. Gebruik een fish-eye lens

De fish-eye lens voor de telefoon is dé gadget van 2016. Maar wat een fish-eye lens? Dit is een lens met korte brandpuntafstand waardoor het een groothoek-effect creëert. Hierbij komt het erop neer dat de lens ervoor zorgt dat er een grotere ruimte zichtbaar wordt. Daarnaast krijgt de foto een ‘bol’ effect krijgt. De gadget, welke eenvoudig te bevestigen is aan de telefoon, zorgt dat foto’s er speels én bijzonder uit komen te zien.

wegwerpcamera

2. Terug van weggeweest: de polaroid camera

Polaroid camera’s, ook wel bekend als instant camera’s, zijn tegenwoordig voor een klein prijsje verkrijgbaar. Het leuke aan deze camera, is dat de foto’s direct worden uitgeprint. Hierdoor kunnen ze op een speciale manier worden bewaard. ‘’Just like the old days!’’. Wat dacht je van een persoonlijk polaroid fotoalbum of een fotolijst met daarin een collage van kleine polaroidfoto’s?

3. Huur een fotohokje

Staat er een feestje, trouwerij of ander evenement op de planning? Denk er dan aan om een fotohokje te huren. De gasten kunnen in het fotohokje foto’s maken, welke ze direct mee kunnen nemen en lange tijd kunnen bewaren. De foto’s ontvang je daarnaast ook digitaal! Zo kun je ook na de speciale dag nog genieten van alle gekke en grappige foto’s welke zijn gemaakt.

fotohokje

4. Koop een wegwerpcamera

Wanneer je denkt aan het maken van foto’s, denk je waarschijnlijk niet (meer) aan wegwerpcamera’s. Toch brengt het gebruiken van een wegwerpcamera vele leuke voordelen met zich mee. Enigszins wordt je (weer) ‘gedwongen’ om de foto’s ook daadwerkelijk te laten ontwikkelen. Het leuke hiervan is dat het altijd een verrassing is hoe de foto’s eruit komen te zien. Tof idee voor een bruiloft: deel wegwerpcamera’s uit aan gasten en vraag ze om de camera aan het eind van de dag weer in te leveren. Ontwikkel vervolgens de ‘surprise’ foto’s en bewaar ze in een mooi album.

5. De selfie-stick

De selfie-stick is een geweldige tool voor het maken van ‘gezellige’ foto’s. Door een selfie-stick te gebruiken kun je met een grote groep mensen op de foto. Ook kunnen er foto’s gemaakt worden waarop de achtergrond beter zichtbaar is. Met name voor vakanties is de selfie-stick tegenwoordig onmisbaar en een zeer goede uitkomst.

Heb jij nog leuke foto-ideeën voor het vastleggen van bijzondere gelegenheden? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *