Een nieuwe profielfoto maken: 4 goede locaties

By  |  0 Comments


Zijn de profielfoto’s van je social media kanalen toe aan vervanging, maar heb je totaal geen inspiratie voor een nieuwe foto? Wij helpen je graag verder! Het kan namelijk erg lastig zijn om een nét-wat-anders foto te schieten of juist een mooie selfie te maken waarop meer te zien is dan alleen je gezicht. In dit artikel hebben we vier goede locaties onder elkaar gezet, waar jij dé perfecte foto van jezelf kunt (laten) maken.

1. Bij het raam

Het licht kan jouw foto maken of breken. Op een foto die met daglicht is gemaakt ben je beter én scherper te zien, in vergelijking tot een foto die gemaakt is in een donkere ruimte. Zoek daarom altijd een lichtbron op wanneer je een nieuwe foto van jezelf gaat maken. Het best kun je overdag bij een raam staan voor een extra mooi effect. Fotograferen richting een raam is daarentegen niet handig. Dan krijg je namelijk te maken met vervelende schaduwen en spiegeling.

2. In het bos

Voor een foto waarop net meer te zien is dan alleen je gezicht en mooie achtergrond, kun je het best een ritje maken naar het bos of het park. Door een foto te maken op één van deze locaties creëer je al snel meer sfeer in het beeld. Dit geldt zowel voor foto’s waarop alleen je bovenlichaam of gezicht te zien is, dan bij foto’s waarop top tot teen op te zien bent.

3. In een fotohokje

Wie een bijzondere selfie wil maken om als profielfoto te gebruiken, kan bij een fotohokje terecht. Een photobooth geeft je de kans om met de beste belichting een foto van jezelf te maken door simpelweg op het knopje te drukken. Je kunt ervoor kiezen om een extra spontane foto te maken met bijvoorbeeld foto props of andere accessoires. Tip: huur een fotohokje voor een speciale gelegenheid en maak een heleboel leuke foto’s van jezelf en met vrienden!

4. Voor de garagedeur

Een garagedeur is een goede achtergrond voor jouw nieuwe foto. Afhankelijk van de kleur en de afwerking van de garagedeur, kun je een stoere en industriële look creëren. Een garagedeur is niet alleen leuk om ‘onopvallend’ op de achtergrond te laten zien, maar ook ideaal voor het gebruiken als achtergrond voor foto’s waar jouw gehele lichaam (én outfit) te zien is.

Veel succes met het maken van jouw selfie! PS. heb jij nog tips&tricks voor het maken van dé perfecte profielfoto? Laat het weten in een reactie! 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 3/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *