6 do’s en don’ts bij het maken van selfies

By  |  1 Comment


Het maken van een goede selfie kan best lastig zijn. Niet alleen de kwaliteit van de foto maar ook jouw houding en pose spelen een rol. Wil jij een perfecte selfie maken, zodat je jouw sociale profielfoto’s weer eens een update kunt geven? Lees dan snel verder, we hebben de 6 belangrijkste do’s en dont’s voor je onder elkaar gezet!

1. Do: bepaal van tevoren wat voor selfie je wilt maken

Vooral wanneer je het maken van een selfie moeilijk vindt, kan het helpen om van tevoren na te denken over wat voor selfie je precies wilt maken. Welke pose past bij jou en ga je voor een glimlach? Ook is het handig om te bepalen hoe je de telefoon het best kunt vasthouden, voor een extra goed resultaat.

2. Don’t: neem geen onnatuurlijke pose aan

Een selfie is een perfect middel om jezelf mee te presenteren. Probeer voor een zo natuurlijk mogelijke foto jezelf te blijven en neem geen pose aan die niet bij jou past. Een duckface is bijvoorbeeld niet erg passend wanneer je zelf verlegen bent of juist een ‘nette’ houding wilt aannemen.

3. Do: kies een leuke locatie

Afhankelijk van of je alleen je gezicht of ook een achtergrond laat zien, is het belangrijk om een goede locatie uit te zoeken. Kies er bijvoorbeeld voor om een selfie in de tuin te maken, met bloemen op de achtergrond. Maak je een selfie in je kamer? Vermijd dan rommel op de foto.

4. Don’t: vergeet de filter niet

Heb je een selfie gemaakt waar je blij mee bent? Dan is het tijd voor het leukste onderdeel: het kiezen van een filter. Een selfie kun je nét wat mooier maken door een filter te kiezen die bij de foto past. Het geeft de foto niet alleen meer sfeer maar werkt vaak ook oneffenheden weg.

5. Do: maak een groep-selfie

Ben je niet erg fotogeniek maar wil je toch een leuke selfie maken? Dan kun je er ook voor kiezen om een groep-selfie met vrienden of familie te maken. Wist je trouwens ook dat er speciale ‘selfie-fotohokjes’ bestaan? Super leuk voor tijdens een feestje!

6. Don’t: gebruik geen flits

Dit is misschien wel de belangrijkste tip voor het maken van een selfie: gebruik geen flits. Wanneer je een flits gebruikt voor jouw selfie worden de schaduwen beter zichtbaar waardoor de foto minder mooi wordt. Ook wordt het kijken in de camera moeilijker, waardoor je niet op je best op de foto komt te staan.

Veel succes met het maken van jouw selfie!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Liz

    11 januari 2017 at 11:16

    Leuk artikel en bedankt voor de tips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *