Weet jij welke verzekering Nederlandse consumenten het vaakst afsluiten?

By  |  0 Comments

Als Nederlandse consument kun je veel verzekeringen afsluiten. Wanneer je op vakantie gaat, een duur product koopt of een feestje viert: je kunt je tegenwoordig overal voor laten verzekeren. Toch kiest niet iedereen hiervoor en zijn er mensen die liever een risico lopen, omdat de kans dat er iets gebeurt niet aannemelijk is en ze dan geen onnodig geld hebben besteed aan een verzekering. Het is vaak het gevoel van veiligheid die een verzekering ons geeft, daarom kiezen we er als consumenten voor. Weet jij welke verzekering Nederlandse consumenten het vaakst afsluiten? Ik ben voor je op onderzoek gegaan en ben tot de volgende conclusie gekomen. Lees gauw verder!

Waarom sluiten mensen een verzekering af?

Laten we nog even terugkomen op de reden wáárom iemand ervoor kiest een verzekering af te sluiten. Wij mensen houden niet van onzekerheid en onduidelijkheid, zeker niet als het onze financiën betreft. Het gevoel dat er iets kan gebeuren en je dan mogelijk met een enorme financiële tegenvaller te maken krijgt, is niet prettig. Je leeft elke dag in onzekerheid, zonder dat je je daar bewust van bent. Je weet niet wanneer jij, of je naaste, komt te overlijden, of je schade rijdt met je auto of dat je een ongeluk krijgt tijdens je skivakantie.

Verplichte verzekeringen

Dan heb je natuurlijk ook de verzekeringen die we in Nederland verplicht moeten afsluiten. Deze verzekeringen hebben we allemaal, dus tellen even niet mee in dit onderzoek. Denk hierbij aan onder andere de basis zorgverzekering. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, loon of uitkering ontvangt, ben je verplicht deze af te sluiten. Het dekt de kosten die je maakt wanneer je bijvoorbeeld naar de huisarts of het ziekenhuis gaat. Je bent niet verplicht een aanvullende basisverzekering af te sluiten, hier kun je helemaal zelf voor kiezen. Daarnaast is het niet toegestaan om onverzekerd rond te rijden, daarom is het verplicht een autoverzekering aan te gaan.

Welke verzekering sluiten we gemiddeld het vaakst af?

Onder de verzekeringen die niet verplicht zijn, sluiten Nederlanders gemiddeld het meest een aanvullende zorgverzekering af. Spannende uitslag? Dat niet, maar het is wel een belangrijke verzekering om af te sluiten. De basisverzekering dekt natuurlijk prima, maar zeker niet alles. Heb je tijdens het sporten je enkel verzwikt en moet je naar de fysiotherapeut? Heb je pijn in je gebit en onverwachts een wortelkanaalbehandeling nodig bij de tandarts? Raak je ongepland zwanger en ga je bevallen in het ziekenhuis of heb je psychologische hulp nodig om een trauma te verwerken? Dit zijn allemaal zaken die flink in de kosten kunnen lopen. Het is daarom eigenlijk ook wel logisch dat dit de meest gekozen, niet verplichte,  verzekering is. Let wel, we betalen al snel te veel voor een verzekering, vergeet daarom niet goed te vergelijken bij het afsluiten ervan.

Was jij verrast door deze uitslag en heb jij een aanvullende zorgverzekering?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *