Deze 6 zaken besparen jou jaarlijks veel geld!

By  |  0 Comments


Zit je wel eens krap bij kas, of heb je het gevoel dat je onnodig te veel geld uitgeeft? Er zijn heel wat handige manieren die helpen jaarlijks veel geld te besparen. In dit artikel geef ik je enkele tips waar je misschien niet direct aan denkt als je wilt besparen.

1. Inzicht in je financiën

Zorg dat je je inkomsten en uitgaven bijhoudt, bijvoorbeeld per dag, week of maand. Geld uitgeven gaat vaak vanzelf: even vijf euro voor dat lekkere broodje op het station, vier euro voor die smoothie en die ene trui van vijfentwintig euro kan vast ook nog wel. Ongemerkt gaat het sneller dan je denkt. Door het op te schrijven word je je bewust van je inkomsten en uitgaven.

2. Focus op de grote uitgaven en structurele kosten

Met inzicht in je uitgaven weet je waar de grote kostenposten zitten. Grote structurele kostenposten zijn meestal woonlasten, mobiliteitskosten, ziektekostenverzekering en de wekelijkse boodschappen. Andere grote kostenposten waarop veel te besparen valt zijn vakanties, etentjes en kleding.

3. Vergelijk aanbieders en switch

Er zijn veel zaken waar je over na moet denken als je op jezelf gaat wonen. Op woonlasten besparen is het gemakkelijkst vóórdat je een huis koopt of huurt. Op dat moment kun je namelijk een goed vergelijk maken tussen huur of koop en tussen verschillende hypotheekaanbieders. Maar ook wanneer je al een huis bezit, loont het de moeite om te besparen door regelmatig te switchen van energieleverancier of van internet- en telefoonprovider.

Ook de ziektekostenverzekering is vaak een redelijke kostenpost. Het loont de moeite om jaarlijks het aanbod van verschillende aanbieders te vergelijken, bedenken of je beter wat meer of minder eigen risico moet dragen of met een collectiviteits- of vooraf-betaalkorting voordeel kunt halen.

4. Bespaar op je auto

Ook voor mobiliteit geldt dat je het beste kunt besparen door vooraf te onderzoeken of je echt wel een auto nodig hebt of beter gebruik maakt van een deelauto of het openbaar vervoer. Als je kiest voor de aanschaf van een auto, kijk dan niet alleen naar de aanschafkosten, maar ook naar het verbruik, de wegenbelasting, verzekeringen. Een auto verzekeren is zeker niet onbelangrijk. Mocht er iets gebeuren, wil je niet ineens voor een grote, financiële tegenvaller komen te staan. Zeker niet als je net goed aan het besparen bent.

5. Houdt acties in de gaten

Boodschappen doen, winkelen.. we doen het allemaal en het is zo makkelijk om hierop te besparen. Je hoeft echt geen actie-junkie te worden, maar het is wel goed om bewuste keuzes te maken. Pin jezelf niet vast op bepaalde merken, maar probeer eens een product te kiezen dat op dat moment in de actie is. Op producten zonder houdbaarheid zoals wasmiddel, toiletpapier en vaatwastabletten kun je door wat bewuster de inkopen te plannen maandelijks al gauw heel wat knaken besparen. Dit zijn producten die vrij regelmatig met 50 % korting verkocht worden.

6. Plannen is key!

Voor vliegtickets en hotels geldt: plannen is key! Of je op zaterdag- of dinsdagmiddag vliegt of wanneer je een hotelkamer boekt in een schoolvakantie of erbuiten kan duizenden euro’s verschil uitmaken.

Als je dit eenmaal onder de knie hebt, wordt het een fluitje van een cent om te besparen. Je hoeft je leven niet drastisch om te gooien, maar soms eerst op onderzoek uitgaan kan een hoop geld opleveren.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *