De beste autoverzekering kiezen; bekijk deze 4 tips

By  |  0 Comments

Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe auto? Of je nu een auto koopt, huurt of private least: in Nederland ben je verplicht om iedere auto die in gebruik is te verzekeren. Maar waar let je precies op bij het kiezen van een autoverzekering? Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar niet genoeg verzekerd zijn is ook geen goed idee. Lees daarom snel verder voor tips voor het uitkiezen van een autoverzekering.

Tip 1: Kies de juiste verzekeringsvorm

Het is verplicht om minimaal WA-verzekerd zijn, maar er wordt aangeraden dit alleen bij oudere auto’s van weinig waarde te doen. De twee andere opties zijn WA+, ofwel beperkt casco, en all-risk. Een WA-verzekering verzekert je alleen tegen schade aan anderen, zoals bij een ongeluk. Een WA+ verzekert je ook tegen schade van buitenaf, zoals schade van enorme hagelstenen. Deze verzekering wordt vaak genomen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. Dan heb je nog de all-risk verzekering die, zoals de naam al doet vermoeden, verzekert tegen alles, ook schade door eigen schuld. Deze wordt vooral genomen voor nieuwere auto’s.

Tip 2: Kies aanvullende verzekeringen

Daarnaast kun je nog een aanvullende verzekering nemen. Een inzittendenverzekering verzekert je passagiers van financiële gevolgen na een ongeluk, bijvoorbeeld als de passagier hierdoor invalide is. Het is ook mogelijk om pechhulpdekking af te sluiten, dit kan ook rechtstreeks bij de dealer. Een no-claim beschermer zorgt ervoor dat je premie niet omhoog gaat na een ongeval. Bedenk zelf wat je zelf kunt betalen en wat je liever via de verzekering hebt lopen.

Tip 3: Vergelijk autoverzekeringen online

Sinds de komst van het internet is het niet meer nodig om alle autoverzekeringen af te gaan om te ontdekken welke het goedkoopste is, de juiste voorwaarden heeft en het beste bij jou past. Je vindt namelijk allerlei vergelijkingssites die met een paar drukken op de knop precies laten zien welke verzekering geschikt is voor jou. Heel handig en snel dus.

Tip 4: Reviews lezen

Na het vergelijken van de prijzen en de voorwaarden is het slim om ook reviews van klanten te lezen over de autoverzekering die je wilt hebben. De klachtafhandeling moet namelijk ook soepel gaan, en niet alle verzekeraars zijn even klantvriendelijk. Nu moet je deze reviews wel met een korreltje zout nemen, want de tevreden klanten zullen niet zo snel een recensie schrijven. Na het lezen van de recensies kun je eenvoudig je auto online verzekeren. Dit is de ideale manier om een (nieuwe) autoverzekering uit te kiezen. Vergeet niet de oude verzekering op te zeggen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *