Een auto private leasen ; wat houdt dit in en wat zijn de voordelen?

By  |  0 Comments


Men kan een auto kopen, leasen via zijn/haar werk of een auto private leasen. Er zit veel verschil tussen de diverse lease mogelijkheden van auto’s. Hoe een autolease particulier in elkaar zit en wat de mogelijke voordelen hiervan zijn, dat lees je in onderstaand artikel!

Auto private leasen

Bij een auto private leasen wordt een vast maandbedrag betaald voor een nieuwe auto. De periode van betaling is vooraf te bepalen, vaak sluit men een contract af voor tussen de 2 en 5 jaar. Normaliter komen bij het kopen van een auto ook diverse kosten kijken zoals: wegenbelasting en verzekeringen. Bij het private leasen van een auto is de verzekering en het onderhoud inbegrepen, met uitzondering van brandstof uiteraard. In principe huur je een auto, betaal je voor alle kosten en vervoer en betaal je apart voor de brandstof. Niet iedereen komt in aanmerking voor lease, het is als het ware een lening waar genoeg krediet voor beschikbaar moet zijn. Bijtelling geldt hier uiteraard niet voor.

Voordelen van privé lease auto

Er zijn veel voordelen verbonden aan een auto private leasen. De maandelijkse kosten (exclusief brandstof) zijn elke maand hetzelfde voor de afgesproken periode. Er is geen fiscale bijtelling, wel voor een auto van de zaak. Na de afgesproken lease periode lever je de auto weer in, zonder door te hoeven betalen of deze te hoeven verkopen. Je kan gemakkelijk geld besparen met een private lease auto, dit is dan ook vaak de reden om een auto te leasen in plaats van te kopen. Naast het maandelijkse bedrag kan er namelijk (mocht je budget dit aankunnen) gespaard worden voor een eigen auto in de toekomst. Bij de private lease van een auto hoef je geen duizenden euro’s te sparen, een vast inkomen is voldoende. Voor de ouderen onder ons is een lening krijgen of geld sparen vaak wat lastiger, een private lease is hiervoor de ideale oplossing.

De prijzen tussen verschillende lease auto aanbieders, verschillen sterk van elkaar. Ze zijn niet altijd vergelijkbaar op prijs alleen, vaak zijn de voorwaarden onderling erg verschillend. Hierbij kan gedacht worden aan: kilometerbundels, de uitvoering van een auto, contractuele voorwaarden (ruimte voor veranderingen tijdens de duur van het contract). Kortom; let goed op je budget, wensen en behoeften en wat voor jou de beste (meest voordelige) optie is. Pas hierop je toekomstige of tijdelijke auto aan en je kan gerust de weg op!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *