Mijn citytrip Praag | Bezienswaardigheden in Praag die jij niet mag missen✈

By  |  2 Comments

20 maart 2019 ging ik voor het eerst op stedentrip! Nu ik er op terug kijk, snap ik niet dat ik dit niet eerder heb gedaan. Het was simpelweg fantastisch. Na weken online en offline research, gesprekken en bezoekjes aan een reisbureau was de keuze gemaakt. Mijn moeder en ik zouden 20 maart op stedentrip naar Praag gaan! Ooit waren wij hier eerder geweest, maar dit konden mijn moeder en ik ons beiden niet meer herinneren. Deze vakantie zal ons echter altijd bijblijven en is ons nummer één moeder dochter uitje. ❣

Binnen no time ben kan jouw citytrip Praag beginnen

We vlogen met Transavia en ik kan deze vliegmaatschappij absoluut aanraden. Voor een lage prijs vlogen wij op zeer gunstige tijden en daardoor ging er geen enkele vakantiedag verloren. We hadden zelfs heel veel geluk, want we hadden wind mee! Ik geloof dat wij binnen 1 uur en 15 minuten al geland waren in Praag. Dit is tevens het eerste voordeel aan de stedentrip naar Praag. Binnen 1,5 uur ben je in een totaal andere stad met een hele andere vibe en uitstraling. Praag is uiteraard een stad, maar het voelt als een land op zich.

De Karelsbrug mag jij niet overslaan tijdens jouw vakantie in Praag

Als je onderzoek doet naar de stad Praag kom je in ieder artikel wel een stukje tegen over de Karelsbrug. Dus ook in mijn artikel mag deze brug niet ontbreken. Je mag best weten dat ik vooraf de commotie rondom de Karelsbrug totaal niet begreep. Ik snapte maar niet wat er zo bijzonder kon zijn aan een brug met een paar beelden. Nu ik de Karelsbrug met mijn eigen ogen heb mogen bewonderen, kom ik hier 100% op terug! Het is niet alleen de imposante uitstraling van de beelden, ze zijn ook nog eens prachtig gemaakt. Het is niet te geloven dat deze beelden met de hand zijn gemaakt. Tijdens mijn verblijf werden er enkele beelden schoongemaakt en stonden ze in de stellages. Het is zo goed om te zien dat deze sublieme standbeelden ontzettend goed worden bijgehouden en schoongemaakt, want wat waren ze vies! Althans de standbeelden die nog niet waren schoongemaakt dan. Deze brug mag je absoluut niet overslaan tijdens jouw stedentrip in Praag.

Wandelen op de Petrin Heuvel tijdens weekendje weg in Praag

De Petrin Heuvel in Praag is naar mijn mening niet direct een heuvel die je moet beklimmen omdat de toren die boven aan de heuvel staat zo mooi is. Wel moet je deze heuvel beklimmen voor de weg naar boven, het mooie uitzicht en de speciale beelden die je tijdens de route tegenkomt. Op weg naar de top van de heuvel kom je beelden tegen die de lijdensweg van Jezus representeren. Dit is absoluut geen tof of leuk moment, maar wel een gedenkwaardig moment. Het is ontzettend bijzonder om deze beelden te zien en tegelijkertijd ongeloofwaardig. Voor alle duidelijkheid: ik ben niet christelijk opgevoed en ik ben geen aanhanger van het Christendom of een ander geloof. Het is niet aan mij of te zeggen wat er wel en wat er niet gebeurd is. Maar als Jezus deze lijdensweg daadwerkelijk heeft moeten afleggen, heb ik enorm medelijden met hem. De beelden stralen iets naars uit en het is geen fijn  idee, maar wel iets om bij stil te staan.

Het monument voor de Praagse slachtoffers van het Communisme

Niet alleen tijdens de route naar de top van de Petrin Heuvel kom je beelden tegen. Een paar meter voor de ingang van het park en de heuvel kom je namelijk al een indrukwekkend monument tegen. Dit beeld is gemaakt voor alle overlevenden en gevallen personen door het Communisme. De levenden mochten misschien niet van hun leven beroofd zijn, maar wel van hun hart en hun eigen waarden, normen en vrijheid. Echter is dit monument  niet alleen droevig, maar het straalt ergens ook kracht uit. De beelden die het monument vormen, blijven constant recht staan en beelden zo de kracht en weerstand aan die de slachtoffers hebben geboden. Kortom is dit bouwwerk zeer krachtig en is de invloed van het Communisme heel erg duidelijk uitgebeeld.

Jouw reis naar Praag is niet compleet zonder een bezoek aan de Praagse Burcht

Je ziet hem overal terugkomen, de Praagse Burcht. Een ontzettend groot complex waaronder het huis en kantoor van de President! De Praagse Burcht is niet zomaar een burcht, maar het is een absoluut plaatje. Voordat je de Praagse Burcht kunt bezoeken moet je eerst een hele steile trap op met redelijk veel traptreetjes. Na een paar tussenstops kwamen we eindelijk boven en wat een uitzicht! Je kijkt over de hele stad, je ziet de vele torentjes en wat hadden we een geluk met het weer. De zon vrolijkte de hele stad op en zorgde voor schitterende foto’s met blauwe lucht en zonnestralen.

Voordat je het complex mag betreden, word je eerst door de beveiligers gecontroleerd en moet je door een scanner. Als je niks gevaarlijks of bedreigends bij je hebt, dan is er uiteraard geen probleem en kun je gaan genieten. Ben je op het complex dan moet je eerst je tickets aanschaffen. . Je kunt kiezen uit drie verschillende routes. Kijk goed naar welke gebouwen jij wil bezoeken en stem daar je route op af. Hoe meer je wil zien, hoe meer je zal moeten betalen.

Het eten in Praag is verrukkelijk

Vooraf had ik net zoals jij nu een goed onderzoek gedaan naar de stad, de bezienswaardigheden en het eten in Praag. Hierdoor kon ik mij goed voorbereiden op mijn verblijf, maar ik had nooit gedacht dat het zo lekker zou zijn. Het was ZO GOED! Ik houd van eten en het is maar goed dat ik daar niet woon, want dat zou heel slecht voor mijn gewicht zijn. Het klopt dat ze maar heel weinig groenten gebruiken, maar dat is ook wel een keertje lekker haha. Door het weinige gebruik van groenten, krijg je meer vlees en meer zuurkool, saus, aardappelen et cetera. In het begin denk je misschien dat je niet genoeg hebt, maar het is precies genoeg en misschien zelfs net een beetje te veel.

Mijn moeder en ik aten iedere dag in ons hotel en ik kan dus geen top 10 restaurants of cafeetjes benoemen. Vaak hadden we ook niet echt trek in lunch, omdat ons ontbijt zo stevig was. Kwam het een keertje voor dat we wel honger hadden, dan namen we een grillworst, een tredlnik of we kochten iets in een supermarktje.

Citytrip Praag is om verliefd op te worden

Als ik jullie alle ins en outs moet vertellen van mijn citytrip Praag dan kan ik nog uren schrijven. Ieder uur dat ik schrijf zou ik net zoals nu volbrengen met een lach op mijn gezicht. Het schrijven van dit artikel brengt mij terug naar deze geweldige stad. Alleen zou ik willen dat ik er ook echt weer was. Ik ben er nu misschien niet, maar ik kom terug. Met zekerheid durf ik te zeggen dat ook jij verliefd wordt op deze stad en er het liefst ieder jaar naar terug wil keren. Als het niet iedere maand is.

Een vakantie in Praag is perfect voor een tripje met je vriendinnetjes, met je moeder of met je geliefde. Praag is van alle markten thuis en om iedere hoek is er wel een bezienswaardigheid. Als je nu denkt dat Praag alleen leuk is in de lente of de zomer heb je het mis. Uiteraard is het fijn om door de stad te wandelen zonder jas en in een leuk jurkje. Maar niks is romantischer dan Praag te ontdekken met duizenden kerstlichtjes, sneeuw en verlichte kerstbomen. Nee, ik ben nog nooit in Praag geweest met Kerst, maar ik beloof je dat ik dit absoluut nog een keer ga doen.

Jouw volgende vakantie gaat naar Praag

Je hebt dit artikel gelezen, dus ik denk dat je hiervoor al graag naar Praag wilde. Wilde je dat niet, dan wil je dat nu zeker wel. Ik wens jou alle plezier toe tijdens jouw Citytrip Praag en hoor graag hoe jij Praag hebt ervaren en met wie. Voor nu kan ik jou alleen maar ontzettend veel mooie momenten wensen.

Fijne reis en geniet van de magie van de Gouden Stad Praag.

Veel liefs,

Naantje (verliefd op Praag)

Beoordeel dit artikel:
[Total: 2 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

2 Comments

 1. Wouter

  7 juni 2019 at 14:17

  Wooow super leuk, geeft direct goesting om ook terug te vertrekken. Leuke foto’s btw

  • Redactie Lifestyle Vision

   18 juni 2019 at 08:41

   Hi Wouter,

   Dankje wel! Ik zou ook zo weer gaan.
   Groetjes, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *