Auto verkoopklaar maken? Poetsen geblazen!

By  |  0 Comments


Ga jij binnenkort je auto verkopen? Dan is het tijd om je auto verkoopklaar te maken. Dat betekent een grondige poetsbeurt om jouw leven in de auto zo goed als onzichtbaar te maken voor de koper. Daarbij maakt het overigens niet uit of dat dit nu een autodealer of een geïnteresseerde via Marktplaats is, want een goedverzorgde auto is altijd meer waard. Het is een teken dat jij de auto goed hebt verzorgd en in het verlengde daarvan waarschijnlijk goed hebt onderhouden. Aan de slag dus! Nu kun je de auto naar een professioneel reinigingsbedrijf brengen, maar dan lopen de kosten al snel op tot honderden euro’s. Gelukkig kun jij dat ook gewoon zelf! Maak er wat tijd voor vrij, stroop je mouwen op en schaf de juiste producten aan. Al snel zullen potentiële kopers jouw bolide niet kunnen weerstaan!

Wat heb je nodig?

Het begint met de aanschaf van de juiste autopoetsmiddelen. Ga op zoek naar een goede autoshampoo en wax. Je wilt immers niet dat de auto alweer vies is tijdens de testrit. Ook voor het interieur zul je iets beter je best moeten doen dan alleen even snel stofzuigen. Koop een goede auto interieur reiniger en reinig zowel de bekleding, het dashboard en de ruiten aan de binnenkant.

Hoe ga je te werk?

Begin aan de binnenkant. Op die manier zitten dadelijk niet je natte handen weer op de portieren die je net gewassen hebt. Stofzuig de auto goed uit en ga vervolgens aan de slag met het dashboard, de middenconsole en de matten. Gebruik hiervoor een goede allround interieurreiniger. Vervolgens poets je met een ruitenreiniger de binnenkant van de ruiten. Ten slotte behandel je de bekleding met een geschikte reiniger. Doe dit als laatste, want voor de andere onderdelen heb je stoelen nog nodig om bij alle hoekjes te komen. Gebruik voor leer altijd een speciaal product dat het leer soepel maakt en laat glanzen.

Vervolgens ga je aan de slag met de buitenkant. Het is slim om te beginnen met de velgen. Al het vuil dat je daar vanaf spoelt wat per ongeluk op de carrosserie terecht komt, neem je dan weer mee in je poetsbeurt. Vervolgens kies je een schuimende autoshampoo en maak je de hele auto goed schoon. Spoel de auto af en wax deze in (de auto hoeft hier niet droog voor te zijn). Laat de wax inwerken en spoel de auto nogmaals af. Ten slotte droog je de auto goed af.

Als je klaar bent, dan is jouw auto helemaal klaar voor een proefrit met een potentiële koper. Een goede eerste indruk is het halve werk!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 2 Average: 1.5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *