5 tips voor een succesvol strandfeest

By  |  0 Comments


De temperaturen stijgen en de dagen worden langer. Dat betekent dat nu de ideale tijd is voor een strandfeest! Het zomerweer wil in Nederland nog wel eens onvoorspelbaar zijn, maar dat hoeft helemaal geen belemmering te zijn voor een geslaagd feest. Met een beetje voorbereiding ga je een geweldige dag of avond tegemoet. Wil jij weten hoe je een succesvol strandfeest organiseert? Wij geven je 5 tips waarmee het zeker gaat lukken!

1. Hapjes en drankjes: lekker koel en lekker licht

Bij een geslaagd strandfeest horen natuurlijk hapjes en drankjes. Denk hierbij aan frisdrank, sapjes, bier en wijn en vergeet ook niet om koelboxen mee te nemen. Zo blijven je drankjes lekker lang koel, zelfs als het buiten warm is. Wat betreft hapjes doen zoutjes zoals chips en nootjes het altijd goed, maar ook salades zijn een goede keuze. Wil je jouw gasten echt wat lekkers aanbieden, neem dan een barbecue mee. Als er iets is wat bij een zomerfeest past, is het wel barbecueën op het strand.

Strandhapje: flip flop sandwiches

Ook leuk om te maken en mee te nemen: flip flop sandwiches. Bron: Prettimini

2. Uit de wind met een partytent

Zeker aan het strand kan het nog wel eens flink waaien. Zet daarom altijd een partytent of windscherm neer. Zo creëer je snel en gemakkelijk een windstil plekje. Bovendien kun je een partytent gebruiken om even uit de zon te zitten als deze te fel wordt, of juist om te schuilen tegen de regen. Je weet tenslotte nooit wat het weer in Nederland brengt.

3. Lekker loungen

Naar het strand neem je natuurlijk geen uitgebreide set meubelen mee. Toch kan het wel fijn zijn om een plek te maken waar feestgangers even rustig kunnen zitten. Neem bijvoorbeeld een paar ligstoelen mee, en vul dit aan met picknickkleedjes. Zorg wel dat de randen van de kleedjes goed verzwaard zijn zodat ze niet wegwaaien. Je wilt natuurlijk niet tijdens het feest het hele strand over moeten rennen om je weggevlogen strandkleed te vangen.

Design strandstoel

Comfy in je strandstoel chillen! Bron: Etsy.com

4. Breng sfeer op je strandfeest

Zodra het begint te schemeren, zorg je voor extra gezelligheid met sfeervolle verlichting. Zo kun je lichtjes ophangen aan de partytent, of kies voor fakkels die je in het zand vast kunt zetten. Ook een kampvuur creëert een magisch en zomers gevoel. Je kunt er zelfs voor kiezen om boven een vuurtje marshmallows te roosteren! Kijk wel even van tevoren wat toegestaan is op het gebied van kampvuren en vuurkorven op het strand van jouw keuze. In sommige gevallen is het verplicht om voor bepaalde zaken, zoals open vuur, een vergunning aan te vragen.

5. Lekker warm onder de heater

Zelfs na een stralende zomerdag kan het ‘s avonds flink afkoelen. Het is dus slim om al je gasten te adviseren extra warme kleding mee te nemen voor de late uurtjes wanneer de temperatuur zakt. Ook kun je dekentjes neerleggen voor degenen die lekker warm op de strandstoelen willen liggen.
Helemaal makkelijk is het om een heater te huren. Zo weet je zeker dat iedereen lekker warm door kan feesten.

Het strand is de ideale locatie voor een echt zomers feest. Met deze tips wordt ook jouw strandfeest een gegarandeerd succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  2.5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *