5 tips voor een spetterend oud & nieuw

By  |  0 Comments


We sluiten 2015 bijna af en daar hoort natuurlijk een mooi nieuwjaarsfeest bij met prachtig vuurwerk, de lekkerste oliebollen en natuurlijk een overheerlijk glaasje champagne. Hoe zorg je voor een spetterende nieuwjaarsparty bij jou thuis? Wij geven je een paar tips!

Uitnodigingen

Ook al komen er maar een paar vrienden: zorg voor een leuke, speciale uitnodiging om aan te kondigen dat het nieuwjaarsfeest bij jou plaatsvindt. Dat kan natuurlijk op papier door ‘ouderwets’ een mooi kaartje te sturen naar je beste vrienden en familie, maar ook digitaal – aangezien de meeste mensen zo tegenwoordig misschien wel beter te bereiken zijn.

Om er toch een speciale uitnodiging van te maken, kun je bijvoorbeeld met de gratis ‘graphic design tool’ Canva een leuke kaart ontwerpen. Even een account aanmaken, en je bent in een paar klikken klaar!

Nieuwjaarsfeest uitnodiging

Bron: Etsy

Sterretjes

Ook al neemt het enthousiasme rondom vuurwerk in Nederland beetje bij beetje af – het is toch leuk om wat in huis te halen. Heb je geen zin om grote inkopen te doen bij de vuurwerkhandel, maar wil je wel iets moois doen samen met je gasten? Haal dan sterretjes in huis en brand deze buiten om samen het nieuwe jaar te vieren.

Helemaal bijzonder wordt het als je jouw nieuwjaarswens aan je gasten op een persoonlijk kaartje schrijft en dit aan het sterretje hangt. Dat maakt het extra speciaal!

Muziek

Bij een feest hoort natuurlijk ook muziek. Maak van tevoren een afspeellijst op bijvoorbeeld Spotify, zodat je de hele avond onbezorgd kunt luisteren. En mocht je onverhoopt toch de dj uit willen hangen, dan kan dat natuurlijk altijd.

Houd bij het samenstellen van je playlist rekening met de gasten die komen en een eventueel ‘thema’ dat je op de avond wilt plakken – het liefst zitten er nummers tussen waar iedereen blij van wordt en een goed gevoel bij krijgt. Laatste tip: maak je afspeellijst lang genoeg, want anders horen jullie 10 keer dezelfde reeks nummers op één avond!

Hapjes

Net als met Kerst maken sommige mensen het zichzelf erg moeilijk als het gaat om oudejaarshapjes. Natuurlijk is het leuk en origineel om iets lekkers op tafel te zetten dat je zelf gemaakt hebt, maar ben je niet zo’n culinair wonder, maak het jezelf dan ook niet te lastig.

Albert Heijn zette een aantal Oud en nieuw recepten op een rijtje, waarvan er veel makkelijk en snel te maken zijn. Denk aan bladerdeeghapjes, appelflappen en oliebollen. Echt geen zin om in de keuken te staan? Dan kun je ook altijd wat lekkers in de supermarkt of bij de bakker halen!

Volkoren oliebollen

Recept voor gezonde volkoren oliebollen. Bron: Ilovehealth

Drankjes

Naast wat lekkers op tafel hoort bij Oud en Nieuw ook een sprankelende champagne. Die kun je in de winkel kopen, maar ook online heb je verschillende champagnewinkels met heel veel keus – een goede optie als je op zoek bent naar een speciale champagne voor een aantrekkelijke prijs. Naast champagne kun je ook andere drankjes aanschaffen voor de feestavond, zoals lekkere cocktails.

Champagne punch met framboos

Champagne punch met framboos. Bron: Crazyforcrust


Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *