Hapjes voor een themafeest; 3 mogelijkheden

By  |  0 Comments


Bij een goed feestje horen bijpassende hapjes en drankjes. Met originele en lekkere hapjes kun je je gasten echt verrassen. Daarbij wordt dit vaak als iets gezelligs gezien; of het nu gaat om een kinderfeestje, een bruiloft of een babyshower. Wat bijpassende aankleding, een heleboel vrienden en jouw feest wordt een succes! Ben jij gek op het organiseren van themafeestjes en ben jij op zoek naar inspiratie voor originele hapjes? Wij geven je 3 voorbeelden ter inspiratie!

1. World of candy

Een snoepgoed-thema past zowel bij een kinderfeestje als een feest voor een volwassene. Bij het kinderfeest kun je natuurlijk all the way gaan met kostuums, make-up en luchtkussens, maar ook bij een wat volwassener feestje is het een leuk idee om dit thema door te voeren in bijvoorbeeld de hapjes. Ga voor een knalroze taart met zuurstokken, zuurtjes en lolly’s. Deze kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig maken van fondant om het iets minder zoet te maken. Ben je niet zo’n held in de keuken? Dan zorg je gewoon voor een taart op bestelling. Ook een leuk idee om een buffetje te maken met allerlei gerechten van snoep, zoals snoep-pizza’s. Mochten je gasten zich hier nog niet misselijk aan hebben gegeten, is het wel een idee om hierna nog iets warms te serveren.

2. Beach party

Wie houdt er niet van de zomer? Bij mooi weer komt dit thema goed van pas: je tuin met wat zand zo omgetoverd in een strand. Maar ook wanneer het slecht weer is of in de winter kan het leuk zijn om een ‘strandfeestje’ te geven! Je komt ook binnen je huis met wat opblaasfiguren en Hawaiiaanse invloeden al een heel eind.  Een barbecue mag hierbij eigenlijk niet ontbreken, maar mocht je het toch liever houden bij kleine hapjes kun je bijvoorbeeld zorgen voor tropische fruitspiezen. Lekker én gezond! Ook zelfgemaakte water- of yoghurtijsjes doen het goed bij dit thema. Als het je maar aan de zomer doet denken!

3. Around the World

Dit thema hebben wij nog niet vaak voorbij zien komen, maar ook hiervoor geldt dat het ontzettend breed inzetbaar is! Van kinderfeestje tot verjaardagsfeest voor volwassenen. Je kunt alle kanten op met dit veelzijdige thema, zowel qua aankleding, kostuums als hapjes. Super leuk om je gasten allerlei hapjes voor te schotelen uit verschillende culturen! Het is het gemakkelijkst om dit op te delen in continenten. Voor het Amerikaanse continent serveer je bijvoorbeeld mini-hamburgers, terwijl je voor het Aziatische continent gaat voor een sushiroll of noedelsoepje. Ook voor een taart kun je hier alle kanten mee op; zo kun je bijvoorbeeld de taart in vieren delen en elk kwart een ander continent laten uitbeelden.

Heb jij al een thema uitgekozen voor je volgende feestje? Wij zijn benieuwd!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *