5 tips om foto’s in je interieur terug te laten komen

By  |  0 Comments

Met foto’s kun je op een speciale manier al je mooiste momenten vastleggen. Denk maar bijvoorbeeld aan de allereerste verjaardag van je kind, of die ene bijzondere vakantie die je met je familie of geliefde hebt gehad. Foto’s zijn erg persoonlijk en daardoor ook uniek, dus wat dacht je ervan om die foto’s te gebruiken om je alledaagse interieur op te fleuren? Lijkt dat jou ook een te gek idee, maar vind je het tegelijkertijd ook lastig om foto’s op een mooie manier in je interieur te verwerken? In dit artikel kun je 5 tips vinden, zodat je inspiratie op kan doen! 

1. Maak er een statement van

Wil je dat alle aandacht gericht is op die ene speciale foto? Zorg er dan voor dat je die foto in goede kwaliteit laat afdrukken en het als een statement in je interieur laat terugkomen. Geschikte foto’s die een echt statement maken, zijn bijvoorbeeld foto’s van speciale gebeurtenissen zoals bruiloften of mooie portretfoto’s van het hele gezin. Hang deze foto boven de bank, zodat ‘ie er meteen uitspringt als je de kamer binnenkomt. Nu kun je verder ook nog kiezen in wat voor vorm je je foto op wilt hangen. De manier waarop je dit doet, hangt af van de sfeer en het gevoel die je wilt creëren. Een foto op canvas is bijvoorbeeld lekker speels, terwijl een foto op hout juist weer wat stoerder overkomt. Het ligt dus helemaal aan jouw eigen smaak en wensen en bijna alles is mogelijk!

2. Je eigen atelier

Wat je tegenwoordig ook veel terugziet, is foto’s neerleggen in een atelier-stijl. Foto’s hang je dus niet op, maar zet je juist ergens neer. De atelier-stijl is erg geschikt voor als je twee linkerhanden hebt en geen idee hebt hoe je een foto op moet hangen, of voor als je überhaupt niet weet waar je de foto op zou willen hangen. Nog een bijkomend voordeel van deze stijl is dat je de foto’s makkelijk kunt afwisselen. Foto’s op hout is erg mooi bij een atelier-stijl, maar grote fotolijsten zijn ook erg mooi om rechtop de grond neer te leggen. Kleine foto’s kunnen dan weer mooi op een tafeltje.

3. Creëer een fotomuur

Heb je nog ergens een grote muur in huis die een beetje kaal is? Dan kun je hier een mooie fotomuur van maken! Op een fotomuur kun je je creatieve uitspattingen kwijt, want je zou de gehele muur bijvoorbeeld helemaal vol met je favoriete herinneringen kunnen maken. Maar natuurlijk kun je helemaal zelf weten waarmee je je eigen fotomuur opvult. Hang er bijvoorbeeld alleen foto’s op, maar kunstwerken van je kinderen of inspirerende quotes kun je er ook mooi in terug laten komen. Alles is mogelijk, dus laat je creativiteit zijn gang gaan en maak er wat moois van!

4. Plank vol met fotolijsten

Deze tip is vrij gemakkelijk uit te voeren: monteer een smalle plank aan de muur en plaats op deze plank allerlei fotolijstjes. Het leuke aan zo’n plank vol met foto’s is dat je verschillende formaten foto’s (groot en klein) naast elkaar kunt zetten. Zo kun je een chaotisch en speels effect creëren! Dit chaotische is juist het leuke aan deze manier van foto’s presenteren, dus maak daar ook zeker gebruik van door foto’s in lijstjes in allerlei kleuren en vormen bij elkaar te zetten. Het contrast hiertussen geeft de fotoplank zijn charme, dus wees niet te precies en ga lekker los!

5. Hang foto’s aan een draad

Onze laatste tip is tevens ook de goedkoopste manier van foto’s tentoonstellen in je huis, dus als je met een klein budget zit dan is deze manier ideaal! Neem een ijzerdraad of touw en span hiermee een draad aan de muur. Hang aan deze draad je foto’s op met wasknijpers en voilà! Zo krijg je een eigen verzameling van jouw leukste foto’s samen. Deze manier is aan te raden als je vaak foto’s met elkaar wilt afwisselen. Zo kun je dus na elke reis, verjaardag of andere leuke gebeurtenis weer een hele rits nieuwe foto’s ophangen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *