In de winter in de tuin zitten? 4 tips om warm te blijven

By  |  0 Comments

De winter breekt bijna aan en daarmee helaas ook de kou. Voor je tuin kan dit gevolgen hebben zoals vallende bladeren, kale takken en verdwijnende bloemen. Zelf zit je vaak ook niet meer zo snel in de tuin tijdens de winter, logisch maar wel zonde! In de winter kun je namelijk heel goed in de tuin zitten en warm blijven. Enkele tips staan in het artikel!

1. Overkapping

Om warm te kunnen zitten in de tuin is een overkapping erg handig. Je kunt een hoveniersbedrijf inschakelen om zo’n overkapping te bouwen. Zij maken in een hand omdraai een afgebakend hoekje waar je gezellig met kleedjes kunt zitten en eventueel een heater op kunt hangen. Een overkapping houdt wind, kou en sneeuw buiten en zorgt voor een gezellige knusse sfeer. Met enkele kaarsen en een vuur korf (op passende afstand) kun je ook in de winter gezellig in de tuin zitten!

2. Warmtebon

Waar je ook in de tuin wilt zitten, een warmtebron is te allen tijde benodigd om de winter warm door te komen. Hierbij kun je denken aan heaters, deze zijn zowel verkrijgbaar om los neer te zetten of om opgehangen te worden. Zo kan er een lekker warm hoekje worden gecreëerd waar je het gehele jaar door kunt plaatsnemen. Ook een vuurkorf is een goede warmtebron om de handen en voeten lekker warm te houden. Extra leuk natuurlijk om een zakje marshmallows te kopen en er een ouderwets gezellig kampvuur van te maken. Een andere optie is om een buitenhaard te plaatsen, indien hier ruimte voor is. Een buitenhaard met hout ruikt ook heerlijk naar de winter en het knisperende geluid van het brandende hout zorgt voor een fijne sfeer.

3. Hottub

Indien je genoeg plek hebt in je tuin en een hottub (ook wel jacuzzi genoemd) kunt plaatsen, doe dit dan ook zeker! Met een heerlijk glas wijn, champagne of warme chocolademelk kan er de hele winter door genoten worden van de tuin. De hottub zorgt voor een heerlijk warm bad waarin je uren kunt genieten en relaxen. Zorg wel dat je een dikke badjas en schoenen bij de hand hebt, zodat je heel snel weer naar binnen kunt rennen als je uitgestoomd bent. De winterkou laat zich helaas zien als je eenmaal uit de hottub stapt.

4. Dichte begroeiing

Een zeer dichte begroeiing kan veel wind en daarmee kou buiten houden. Denk hierbij aan een dikke heg of een rij met dichtbegroeide planten, zoals een buxus. Naast de wind tegenhouden, houdt het uiteraard ook de warmte vast. Koop een set heerlijke fleece kleden, steek wat kaarsen of een tuinfakkel aan en geniet van de heerlijke winternachten vol met sterren aan de hemel.

Er zijn diverse opties om kou tegen te gaan in de tuin en de hele winter lang te kunnen genieten. Bedenk wat binnen de grootte van jouw tuin past en welk budget je hebt. In de winter in de tuin zitten kan een kleine aanpassing betekenen, maar genieten is er zeker bij!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *