5 beroepen voor echte mannen

By  |  0 Comments

Veel beroepen zijn voor mannen én vrouwen geschikt. Maar toch zijn er nog genoeg beroepen die nu eenmaal beter passen bij specifiek mannen of vrouwen. Om je een beeld te geven van beroepsgroepen waar aantoonbaar een zeer groot percentage mannen werkzaam in is, hebben we hieronder een aantal traditionele mannenberoepen voor je op een rijtje gezet.

1. Bestuurder van grondwerkmachines

In de bouw zijn veel mannen werkzaam. Maar het percentage dat bestuurder van grondwerkmachines is zal je waarschijnlijk alsnog verbazen. Uit onderzoek van De Federale Overheidsdienst Economie blijkt dat er in deze beroepsgroep eigenlijk geconcludeerd kan worden dat er alleen maar mannen werken, een uitzondering daar gelaten.

2. Bouwvakker

Tsja, we zeiden het al: in de bouw zijn veel mannen werkzaam. Bouwvakker staat dan ook op nummer twee wat betreft het grootste aandeel werknemers van het mannelijke geslacht. Hoogstwaarschijnlijk is dit puur het geval door de aard van de werkzaamheden. Het is nu eenmaal fysiek enorm zwaar om bouwvakker te zijn, en het mannelijk lichaam is hier nu eenmaal beter voor uitgerust.

3. Houthakker

De afsluiter van de top drie is het beroep van houthakker en bosmedewerker. Je zou dit eigenlijk kunnen zien als de bouwvakkers van het buitengebied. Zwaar lichamelijk werk dat zich afspeelt in onherbergzaam gebied. Wanneer je iemand het woord houthakker laat uitspreken zal diegene al snel denken aan de geruite houthakkers blouse en een grote sterke kerel. Clichés zijn clichés omdat ze waar zijn toch?

4. Havenarbeider

De mensen die maritieme vacatures doornemen zullen bijna altijd man zijn. Net buiten de top drie staat het beroep van havenarbeider. Het laden en lossen van schepen zou bijvoorbeeld tot de werkzaamheden kunnen behoren die je uitvoert als havenarbeider. Dit is enorm zwaar lichamelijk werk, waarbij de weersomstandigheden vaak niet al te best zijn.

5. Brandweerman

En we hebben het dan eigenlijk specifiek over de functie van spuitgast. Er zijn natuurlijk ook steeds meer brandweervrouwen, maar nog steeds zijn het vooral mannen die je in het uniform van de brandweer ziet lopen. Zeker wanneer de brandslang bediend moet worden zal je vrijwel altijd een mannelijke spuitgast aan het werk zien. Zo’n slang weegt heel wat kilo’s en kan daardoor vaak beter door een man bediend worden. Daarbij komt de weerstand van het water dat uit de slang spuit er nog eens bij. Een zware klus dus!

Bovenstaande vijf beroepen zijn echte mannenberoepen. Heb jij je droombaan al gevonden?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *