Zo creëer je de ideale thuiswerkplek

By  |  0 Comments


Steeds meer mensen werken geheel of gedeeltelijk thuis. Soms wordt dit gefaciliteerd door de werkgever, maar er zijn ook steeds meer mensen die als zelfstandige werken en ook in dat geval is hun huis vaak ook hun werkplek. Het is belangrijk om een goede werkplek te creëren waar je ongestoord en onder de meest ideale omstandigheden kunt werken.

Goede werkhouding

Een goede werkhouding is belangrijk. Als je bijvoorbeeld uren achter elkaar achter je computer of laptop zit te werken is een goede stoel en een bureau op de juiste hoogte heel belangrijk. Doe je dat niet dan loop je het risico dat je rug-, nek- en schouderklachten krijgt. Wanneer je vanwege deze klachten niet kunt werken loop je inkomsten mis als je zelfstandig werkt en dat is wat veel zzp’ers zich niet kunnen veroorloven. Een extra goede reden dus om te zorgen voor een comfortabele werkplek.

Een stabiele internetverbinding

Bij thuiswerken komt vrijwel altijd een internetverbinding kijken. Hiermee log je in op het netwerk van de zaak of je hebt contact met klanten en opdrachtgevers via e-mail of op een andere manier. Een internetpakket dat een goede verbinding en een acceptabele snelheid garandeert is dan ook essentieel. Er is niets zo irritant dan een haperende internetverbinding waardoor je niet ongestoord kunt doorwerken. Voor bepaalde toepassingen is bovendien een bepaalde snelheid noodzakelijk. Test je internetsnelheid bij KPN om te zien of jouw verbinding aan de minimale eisen voldoet. Een hoge snelheid voor downloaden en uploaden lijkt misschien niet essentieel, maar als je voor je werk grote bestanden moet versturen, of als er een constante verbinding met het bedrijfsnetwerk moet worden gelegd dan kan dit wel degelijk van groot belang zijn.

Zorg voor een rustige omgeving

Wanneer je niet alleen thuis bent als je aan het werk bent is het belangrijk om een rustige omgeving te creëren waar je geconcentreerd kunt werken. Een aparte kamer is het natuurlijk het meest ideale. Dan kun je je afsluiten en doorwerken zonder dat je door andere huisgenoten wordt gestoord. Maak in ieder geval duidelijke afspraken met huisgenoten. Aan het werk betekent: niet storen tenzij er iets heel dringends aan de hand is waar je ook voor naar kantoor zou bellen als iemand wel buiten de deur werkt.

Voldoet je werkplek aan de eisen?

Zorg ervoor dat je werkplek aan de eisen voldoet als je voor een werkgever thuis werkt. Je werkgever kan hieraan namelijk eisen stellen om je de mogelijkheid te geven om thuis te werken. De tijd die je thuis werkt moet immers net zo efficiënt worden gebruikt als wanneer je op kantoor zou werken. Daarom kan een werkgever voorwaarden stellen als je verzoekt om een dag per week thuis te werken. Veel werkgevers willen een foto van je thuiswerkplek ontvangen om te zien of deze aan hun eisen voldoet.

Kosten zijn aftrekbaar

Wanneer je als zelfstandige thuis werkt kun je bepaalde kosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. De kosten voor een internetabonnement mag je voor 50% aftrekken. De Belastingdienst gaat ervan uit dat je het internetabonnement ook privé gebruikt en deze kosten zijn uiteraard niet aftrekbaar. De kosten voor een werkkamer mag je alleen aftrekken als je een ruimte echt als zodanig hebt ingericht.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *