Je droombaan binnenhalen doe je zo! 4 tips

By  |  0 Comments


Ben je werkzoekend of werk je al langere tijd binnen dezelfde functie maar is dat eigenlijk niet wat je zoekt? Droom jij maar al te vaak van die ene toffe baan maar durf je de stap er naar toe maar niet te zetten? Dan wordt het hoog tijd om de knoop door te hakken en vol te gaan voor die droombaan waar je al zo lang op wacht! Uiteraard moet je daar wel iets voor doen, hoe je dit het beste kunt doen? Wij helpen je een eindje op weg aan de hand van deze vier tips!

1. Blijf ontdekken

Het belangrijkste is natuurlijk om na te gaan wat je het allerliefst zou willen. Laat je daarin niet beperken daar gedachten als ‘kan niet, gaat niet of mag niet’ maar zet voor jezelf op een rijtje aan welke eisen jouw absolute droombaan voldoet. Kijk eens goed om je heen, er zijn tal van banen waar je het bestaan misschien niet van af weet maar waar uiteraard gewoon werk in te vinden is. Zijn er bepaalde opleidingseisen of dergelijke aan je droombaan verbonden? Bekijk dan hoe je zo snel mogelijk jezelf geschikt kunt maken voor de functie die je ambieert. Ook het zoeken via een vacaturebank kan je enorm helpen bij het vinden van ‘nieuwe’ banen!

2. Gebruik je netwerk

Ga het maar eens na bij mensen in je omgeving die hun droombaan al hebben gevonden. Veel van hen zijn ‘via via’ bij een bedrijf terecht gekomen en plukken daar nu de vruchten van! Netwerken is daarom één van de beste manieren om uiteindelijk je droombaan te vinden! Netwerkwebsites als LinkedIn kunnen je daarbij helpen maar face-to-face contact met mensen in je omgeving en oprechte interesse brengen je vaak veel verder! Zorg dus voor een goede balans!

3. Wees origineel

Jouw droombaan kan natuurlijk zomaar voor vele andere mensen ook hun ultieme droom zijn. Het is daarom belangrijk dat je te allen tijde onderscheidend blijft in de manieren waarop je solliciteert. Een videosollicitatie, een sollicitatiebrief waarin je het over een compleet andere boeg gooit. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wat belangrijk is, is dat jij opvalt en uitgenodigd wordt voor een gesprek. In dat gesprek kun je vervolgens toelichten (en iemand overtuigen) waarom jij de absolute must-have bent voor die baan.

4. Ga ervoor en houd vol!

Je dromen waarmaken is niet zomaar iets en het komt zeker niet vanzelf. Wees daarom zeker van je zaak en wees duidelijk in wat je graag wil bereiken. Alleen door er voor de volle 100% voor te gaan bereik je jouw doel en vind je die droombaan! Wees ook niet bang wanneer je een keer niet aangenomen wordt of uitgenodigd voor een gesprek. Lukt het niet? Verbeter jezelf en probeer het nog een keer. De aanhouder wint namelijk!

De beste tip die we je nogmaals mee willen geven is om er simpelweg voor te gaan. Niet geschoten is namelijk altijd mis en als je het niet probeert weet je ook niet wat je misschien wel mist! Veel succes bij het vinden van je droombaan!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *