Alarmsysteem in huis voor extra beveiliging

By  |  0 Comments

Een beetje extra beveiliging voor jouw huis is natuurlijk altijd goed meegenomen. Hiermee zorg je immers dat de kans dat je slachtoffer wordt van een woninginbraak afneemt. Als je je nu onveilig voelt dan kunnen een aantal extra beveiligingsmaatregelen dit wellicht verhelpen. Een optie die je bijvoorbeeld hebt is het installeren van een alarmsysteem in huis. Deze beveiligingsmaatregel werkt zowel actief als preventief in het voorkomen van inbraken. In samenwerking met een slotenmaker uit Apeldoorn bespreken we in het volgende blogbericht de mogelijkheden die je hebt op het gebied van een alarmsysteem installeren.

Draadloos of bedraad alarmsysteem

De eerste keuze die je moet maken voor een alarmsysteem in huis is of je een bedraad of draadloos alarmsysteem wilt. Een belangrijke factor in het maken van deze keuze is het gemak van installeren. Bij de installatie van een bedraad alarmsysteem heb je zeker professionele hulp nodig. Een draadloos alarmsysteem is vele malen makkelijker om te installeren. Dit kun je eventueel ook zelf doen als je hier handig in bent. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je bespaart op de installatiekosten. Deze besparing zorgt ervoor dat een draadloos alarmsysteem vaak enkele honderden euro’s goedkoper uitvalt.

Koppeling met alarmcentrale abonnement

Een alarmsysteem registreert wanneer er een poging tot inbraak wordt gedaan bij jouw huis. Indien een dergelijke registratie plaatsvindt dan wordt er alarm geslagen. Waar deze melding naartoe wordt gestuurd is de volgende keuze die je moet maken. Je kunt namelijk kiezen uit een koppeling van het systeem met een alarmcentrale. Dit is een bedrijf dat de meldingen van het alarmsysteem monitort en wanneer nodig voor je de nooddiensten inschakelt. Om hiervan gebruik te maken moet je wel een abonnement met de dienst afsluiten. Een andere mogelijkheid is om de meldingen naar uw eigen smartphone te sturen.

Extra preventietips

Heb je al een alarmsysteem of vind je het toch te duur? Wij hebben nog een aantal tips die je meteen kunt toepassen. Wanneer je weg gaat controleer dan altijd eerst of alle ramen en deuren dicht zijn en wanneer mogelijk op slot. Het is voor inbrekers erg gemakkelijk om via een openstaand raam in te breken. Daarnaast is het verstandig om dure spullen niet in het zicht te leggen, zoals sleutels van je auto. Gaat je een weekend weg? Plaatst pas foto’s of berichten op social media wanneer je terug bent. Inbrekers zijn tegenwoordig ook online actief en kunnen zo achterhalen waar bewoners niet thuis zijn.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *