Tips om je woning te beveiligen tegen inbrekers

By  |  0 Comments

Een inbraak is iets waar we liever niet al te veel over willen nadenken. Maar toch is het belangrijk om je woning goed te beveiligen. En dat is ook een stuk simpeler dan je denkt. Gemiddeld genomen hoef je jezelf (en je gezinsleden) alleen maar even een paar goede voorzorgsmaatregelen aan te leren. Daarnaast plaats je een paar bewegingsmelders en goed hang- en sluitwerk. Heb je veel waardevolle spullen in huis en een luxe woning? Dan kan ook een alarmsysteem soms ook een goed idee zijn. Maar er zijn nog een paar andere slimme tips.

Inbraakpreventie

De meeste inbraken zijn nog altijd gelegenheidsinbraken. En dit type inbraken kun je heel eenvoudig voorkomen. Belangrijk is natuurlijk om je voordeur bij vertrek altijd extra op slot te draaien en ’s-nachts ook de knip of extra vergrendeling te plaatsen. En ook een sticker dat je een alarmsysteem hebt of fake camera schijnen te helpen. Leg je dure telefoon en laptop of andere apparatuur op de bovenverdieping of uit het zicht. Veel inbraken worden ook gepleegd omdat de inbrekers iets interessants hebben gespot in je huis. Een felle lamp met bewegingsmelder bij je toegangspad of entree is ook zeer effectief.

Deuren en ramen: altijd dicht

Laat je deur nooit even open staan terwijl je bijvoorbeeld de afvalcontainer wegbrengt en sluit ook je achterdeur altijd goed af. Ook wanneer je thuis boven aan het werk bent of het mooi weer is. En hoe vaak zien we wel niet alle ramen open staan de hele dag? Deze worden zo met een koevoet opengebroken. Denk ook niet dat je overdag geen risico loopt. Gelegenheidsinbrekers slaan ook midden op de dag hun slag en zelfs wanneer je thuis bent.

Een goed slot en beveiliging van je ramen

Volgens de politie is goed hang- en sluitwerk de beste manier om inbrekers buiten de deur te houden. Wanneer ze langer dan anderhalve minuut bezig zijn, dan haken ze namelijk af. Plaats dus een goed cilinderslot met kerntrekbeveiliging, een deurbeslag en deurboompjes en raamgrendels bij je ramen en deuren. Let er ook op dat deze voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Soms stelt je huisverzekering dit ook verplicht, dus lees dit zeker even na.

Wel of geen alarm?

Volgens de politie is een alarmsysteem lang niet altijd nodig. Het is belangrijker dat de inbrekers je huis niet binnenkomen. Vaak duurt het ook wel tien minuten voordat er wordt gereageerd op een melding via je alarm. En vaak als de melding wordt gedaan zijn de inbrekers al binnen. Maar wanneer je afgelegen woont of veel waardevolle spullen in huis hebt dan kan een alarmsysteem wel een goede optie zijn.

Op vakantie of een weekendje weg

Natuurlijk gaan we allemaal wel eens op vakantie of een weekendje weg. Maar vaak vergeten we daarbij om onze woning goed achter te laten. En dat is precies een moment dat inbrekers vaak toeslaan. Zorg er dus voor dat je huis een bewoonde indruk maakt, Vraag aan de buurman om zijn auto op jouw oprit te plaatsen, haal de post dagelijks weg en plaats een timer zodat de verlichting aangaat ’s-avonds. En oh ja: geen info op Facebook plaatsen dat je voor drie weken naar Zuid Afrika vertrekt. Je vakantiefoto’s kun je beter na afloop plaatsen.

Wil je graag nog meer lezen over beveiliging van je huis? Dan vind je deze blog misschien ook interessant: 5 tips om je huis te beveiligen tegen inbraak.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *