Zo word je mooi bruin deze zomer: 5 tips

By  |  0 Comments


De zomer is natuurlijk de ideale tijd om aan een mooie bruine teint te werken. Of je nu op vakantie gaat naar een tropische bestemming of gewoon hier in Nederland lekker aan het strand of in het park gaat liggen zonnen, een mooi zomers kleurtje wil iedereen wel.

Helaas is op een verantwoorde manier bruin worden is nog niet zo makkelijk als het lijkt. We weten inmiddels allemaal hoe schadelijk het kan zijn om te lang in de zon te liggen, dus uren lang onbeschermd zonnen tot je de perfecte zomerbruine kleur hebt kan echt niet meer. Om ervoor te zorgen dat jij niet alleen mooi, maar ook veilig bruin wordt deze zomer geven we je 5 tips.

1. Ga van tevoren onder de zonnebank

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door je bleke winterhuid in één keer bloot te stellen aan de felle zomerzon is de kans dat je verbrandt veel groter. Dit is niet alleen enorm ongezond, maar zorgt er ook nog eens voor dat je niet mooi egaal bruin wordt. In de ergste gevallen kan dit zelfs leiden tot brandwonden en blijvende littekens!

Voordat je mooi zomerbruin kunt worden, is het dus slim om een paar keer ‘voor te bruinen’ onder de zonnebank om zo je kleur op te bouwen. Bijkomend voordeel is ook dat je onder de zonnebank zelf van tevoren de tijd instelt. Zo weet je zeker dat je niet te lang blijft zonnen en zo je huid beschadigt. Neem een zonnebankcrème mee voor een extra mooi resultaat and there you go!

2. Scrubben

Voordat je de zon in gaat, is het belangrijk om goed te scrubben. Met een scrub verwijder je dode huidcellen, waardoor je sneller en egaler bruin wordt. Kijk wel uit dat je geen scrub met te grove of te scherpe deeltjes gebruikt; hiermee beschadig je jouw huid en met een geïrriteerde huid de zon in gaan is gevaarlijk en vaak ook pijnlijk. Scrub je huid altijd voordat je gaat zonnen, nooit na afloop. Wanneer je een al verbrande huid scrubt, zal je je huid alleen nog maar meer beschadigen.

3. Vermijd directe zon op het warmste moment van de dag

Het midden van de dag lijkt misschien het ideale moment om eens lekker te gaan liggen zonnen, maar juist rond deze tijd loop je de meeste kans om te verbranden. Gelukkig betekent dit niet dat je tussen 11 uur ‘s ochtends en 2 uur ‘s middags maar gewoon binnen moet zitten. Zoek echter wel de schaduw op, bijvoorbeeld onder een boom of een parasol. Zelfs in de schaduw vangt je lichaam nog ongeveer 50% van de UV-straling, dus ook vanonder je parasol kan je gewoon aan je zomerse kleurtje werken.

4. Drink water

Een gezonde huid is een gehydrateerde huid. Zeker wanneer het warm is droog je sneller uit dan je denkt. Op deze dagen is het dus extra belangrijk om voldoende water te drinken. Dit is goed voor je hele lichaam, dus ook voor je huid.

5. Gebruik zonnebrandcrème

Het zou eigenlijk niet meer gezegd hoeven worden, maar gebruik altijd zonnebrandcrème als je de zon in gaat. Het lijkt misschien tegenstrijdig als je snel bruin wilt worden, maar door je huid te beschermen met een UV-werend product zorg je ervoor dat je een mooie egale kleur krijgt, terwijl je zonder zonnebrandcrème al snel verbrandt en rimpels krijgt.

Kies voor een product dat bij jouw huidtype past: hoe lichter je huid, hoe hoger de factor. Smeer je zeker 30 minuten voordat je de zon ingaat in, en vergeet niet te blijven smeren gedurende de dag.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 6   Gemiddelde:  2/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *