5 tips om je tuin gezellig én kindvriendelijk te maken

By  |  0 Comments


Heb je een mooie tuin en kinderen? Dan moet de tuin kindvriendelijk worden gemaakt! Het is namelijk belangrijk dat de veiligheid gewaarborgd wordt, maar ook dat er genoeg speelmogelijkheden zijn. Daarnaast moet het geheel er ook nog gezellig uitzien voor als je zelf lekker in de tuin wilt zitten. Dit klinkt misschien als veel werk, maar met onderstaande tips helpen wij je alvast op weg!

Speeltoestellen

In een kindvriendelijke tuin moeten diverse speeltoestellen en/of speelattributen aanwezig zijn waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld aan trampolines: ideale speeltoestellen waarmee de kinderen zich uren kunnen vermaken. Zorg er echter wel voor dat je de trampoline ingraaft, voor extra veiligheid. Zo verlaag je de valhoogte! Een net om de kinderen op te vangen als ze toch vallen, kan ook geen kwaad. Daarnaast kun je denken aan een glijbaan, schommels en een zandbak bijvoorbeeld. Zorg dat er genoeg speelruimte is en je kinderen vermaken zich uitstekend!

Beschutting

Daarnaast is ook de beschutting belangrijk. Kinderen kunnen helaas nog weleens de neiging hebben om te ‘ontsnappen’. Zorg dus voor een goede beschutting waar de kinderen niet overheen kunnen klimmen of onderdoor kunnen kruipen. Als je kinderen hebt, is een veilige tuin natuurlijk erg belangrijk. De beschutting kun je een gezellig uiterlijk geven door leuke plantenbakken op te hangen of denk aan een mooi buiten canvas!

Schaduw

Kinderen mogen niet te lang in de zon omdat ze vatbaar zijn voor snelle verbranding en dit niet gezond is voor de huid. Daarnaast kan een kind snel een zonnesteek oplopen en/of hoofdpijn krijgen. Kinderen zijn al snel uren aan het spelen! Het is niet verstandig om de kinderen lang in de tuin te laten spelen als er geen schaduw is. Zorg daarom voor een overkapping waar de kinderen veilig in de schaduw kunnen spelen. Bij een wintertuin kan dit zorgen voor een gezellige overkapping: met een heater erbij geniet je ook in de winter van de tuin!

Zachte ondergrond

Om een fijne en veilige ondergrond te creëren voor de kinderen, is het wel zo fijn als dit zacht is. Wanneer je bijvoorbeeld (grind)tegels hebt, kan een kind zich hier lelijk aan bezeren. Het is namelijk vaak vallen en opstaan! Kies voor een ondergrond van (kunst)gras, zand, houtsnippers/boomschors en/of rubberen tegels. Dit kan ook in een deel van de tuin worden gelegd dat speciaal voor de kinderen is ingericht!

Moestuin

Tot slot is het ook erg leuk om een moestuin te hebben, waar je samen met je kinderen mee aan de slag kunt. Een moestuintje ziet er altijd gezellig uit en het creëert een knusse sfeer. Kinderen vinden het elke dag weer spannend of er al een beginsel van een aardbei, tomaat of dergelijke te zien is. Zo zijn de kinderen lekker bezig en leer je ze stiekem een beetje meer over tuinieren. De verse aardbeien, die je als toetje of tussendoortje kunt eten, zijn natuurlijk ook niet verkeerd!

Naast bovenstaande tips is het ook verstandig om je in te lezen in planten, sommige kunnen namelijk giftig zijn en zorgen voor uitslag bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er ook diverse planten die bijen of wespen aantrekken, iets wat je liever niet wilt; zeker niet met kinderen! Succes met het creëren van een gezellige en kindvriendelijke tuin.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *