Wonen aan de Costa Blanca: 3 mooie plaatsen

By  |  0 Comments


Veel Nederlanders kiezen ervoor om een tweede huis in Spanje te kopen of zelfs helemaal te verhuizen. De laatste jaren is de Costa Blanca erg populair onder Nederlanders die de stap naar Spanje maken. Wij hebben drie pareltjes van de Costa Blanca op een rij gezet. Dus wil je een huis kopen aan de Costa Blanca, lees dan vooral verder. Misschien vind je wel jouw nieuwe woonplaats!

Denia

In het noorden van de Costa Blanca ligt Denia. Deze plaats ligt op ongeveer een uur rijden van zowel de luchthaven van Alicante als de luchthaven van Valencia. Het is een gezellig authentiek vissersdorp dat in de loop der tijd is uitgegroeid tot een populaire badplaats. Denia heeft een gezellig centrum dat voor een groot deel autovrij is. In het centrum kun je genieten van de sfeer van het historische centrum maar ook prima winkelen. Het plaatsje heeft ook prachtige lange zandstranden aan een langzaam aflopende kust. Deze badplaats is goed bereikbaar, daarnaast is het mogelijk om vanuit hier een boot te pakken naar één van de Spaanse eilanden: Ibiza, Menorca of Mallorca. Zo kun je wanneer je in Denia woont ook regelmatig deze prachtige eilanden bezoeken. Al met al is Denia een erg mooie plaats in de Costa Blanca om te gaan wonen en zijn er veel mogelijkheden in de regio om je te vermaken.

Altea

Vanaf de luchthaven van Alicante reis je in zo’n 50 minuten naar het stadje Altea. Deze stad heeft een prachtige ligging op een heuvel en heeft mede hierdoor haar eigen karakter weten te behouden. Het oude centrum, dat bestaat uit vele kleine straatjes, is gevuld met tal van kleine winkeltjes met allerlei zelfgemaakte producten. Alle straatjes lijken uit te komen op één eindpunt: het plein bovenaan de heuvel. Dit plein is gevuld met gezellige terrassen en een prima plek om et vertoeven. Altea is een mooie en authentieke stad aan de Spaanse Costa Blanca.

Torrevieja

Deze plaats ontleent haar naam aan de toren die zich aan de noordkant van de stad bevindt. De vertaling van Torrevieja is namelijk oude toren. Torrevieja is uitgegroeid van een klein dorp tot een volwaardige stad waar voor iedereen wat te vinden is. Ook Torrevieja heeft een prachtige oude stadskern met een wirwar aan straatjes en vele winkeltjes. Maar aan de rand van de stad bevindt zich een groot winkelcentrum met daaromheen een zogenaamde vrijetijdszone. In dit gebied vind je bioscopen, bowlingbanen, casino en talloze restaurantjes. Torrevieja is gelegen aan de kust waar zich afwisselend idyllische baaien en prachtige zandstranden bevinden.

Torrevieja

Bron: Easyjet

Kortom: Costa Blanca it is!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *