Al een tijdje werkloos en dit zat? Wij helpen je!

By  |  0 Comments


Gelukkig daalt de werkeloosheid nog steeds. Dit betekent dat er steeds meer en meer banen bijkomen. In mum van tijd zijn er dus ook banen waar jouw naam op geschreven staat. Als je al lange tijd werkloos bent, dan kan het zijn dat je kennis niet meer aansluit op je vakgebied. Vooral als je voor je droombaan vaak achter de computer zit, kan het zijn dat je wat achterloopt. Toch is dat zeker geen probleem. Wel moet jij je tussentijds bezig houden met leren om te zorgen dat je kennis up to date blijft.

Verrijk je kennis

Bedenk waar je kennis wellicht in achterloopt. Secretaresses hebben dagelijks te maken met verschillende communicatieprogramma’s en vele Microsoft programma’s. Als op het nieuwe werk Windows 10 wordt gebruikt terwijl jij daar nooit mee hebt gewerkt, dan is dat niet je beste eerste indruk. Door van tevoren een Windows 10 training te volgen zorg je ervoor dat je helemaal klaar bent om aan de slag te gaan. Als je ook doorgeeft dat je deze en meer ICT trainingen hebt gevolgd, zal de werkgever zien dat je extra je best doet voor een baan.

Online imago

Naast het up to date houden van je kennis, is het ook een goed idee om te kijken naar je online aanwezigheid. Als sollicitant wordt je tegenwoordig standaard door recruiters en je eventuele werkgever gegoogled. Heb jij veel beschamende foto’s online staan of rare forumberichten? Dan is de kans groot dat dit wordt meegenomen bij het afwegen van de sollicitatiebrieven. Het is dus echt een nadeel als je een negatieve online aanwezigheid hebt. Maar geen zorgen, dit kan je eenvoudig weghalen. Verwijder op social media de tags van foto’s en verwijder foto’s. Daarnaast kan je de forumberichten verwijderen of laten verwijderen door het forum door een e-mail te sturen.

LinkedIn

Je LinkedIn profiel kan je ook updaten. Als je een training hebt gevolgd kan je dat online zetten en zelfs je kunt zelf referenties aanvragen. Vul het profiel aan met een goede en professionele foto en een passende samenvatting over wie jij bent, wat je kunde is en je visie. Headhunters en bedrijven zoeken tegenwoordig alleen maar via het web naar sollicitanten.

Verbreedt je horizon

Online vacaturebanken zijn een oerwoud. Solliciteer op functies waar je perfect voor geschikt bent maar kijk ook eens verder dan alleen dat gebied. Zijn er functies die je altijd al hebt willen vervullen of passies waar je nog niet eerder voor bent gegaan? Als jij een goede inspiratievolle brief hierover weet te schrijven, is dat ook zeker de moeite waard om een poging te wagen.

Succes met het vinden van een baan en maak van 2017 jouw jaar!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *