4 tips om lekker warm de winter door te komen

By  |  0 Comments


Het is koud buiten, en jij zit lekker binnen in je kamer met de verwarming op standje sambal. Je kijkt naar buiten en denk dat maar een winterslaap moet gaan houden. Hier een aantal tips die je de winter doorhelpen.

Rust

Zorg ervoor dat je genoeg rust. Dit houdt jouw lichaam in een goede conditie, en zorgt ervoor dat jouw interne kacheltje goed blijft werken. Dus zorg ervoor dat je genoeg slaapt, en na activiteiten rust pakt. Dit hoeft dan niet per se in bed, maar kan ook prima op een stoel of lekker op de bank.

Eten

Eet goed en gezond. Een van de belangrijkste dingen in je leven is eten. Het eten van goed en gezond voedsel is zeker in de winter belangrijk. Door genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen zorg je ervoor dat jouw lichaam bestand is tegen de kou die buiten op je aan het wachten is. Kies bijvoorbeeld voor een appel tussendoor in plaats van een zak chips. Daarnaast is het ook brandstof die jouw lichaam warm houdt, dus zorg ervoor dat je zeker de drie hoofdmaaltijden op een dag, ontbijt, lunch en avondeten nuttigt. Hiermee hou je je lichaam in topconditie zodat hij kan strijden tegen de kou van buiten.

Een goede winterjas

De dagen dat je helaas wel naar buiten moet omdat je een afspraak hebt kun je maar beter zonder het koud te krijgen doorkomen. Zorg hierbij dat je een goede winterjas draagt. Winterjassen houden jouw lichaamswarmte vast, waardoor je niet het gevoel hebt dat het erg koud is buiten. Deze lichaamswarmte kost energie dus is het van belang dat je zoveel mogelijk hiervan vasthoudt. Jouw winterjas is de beschermlaag die het meest met de buitenwereld in aanraking komt, dus deze moet winddicht en waterproof zijn. Als jouw winterjas dit niet is krijg je het koud doordat of de wind erdoor heen komt, of doordat het water dat op jouw jas komt dieper naar binnen dringt dan je eigenlijk wilt. Hierdoor krijg je het ook koud.

Extra bescherming

Zorg ervoor dat bepaalde delen van jouw lichaam extra beschermd zijn tegen de kou. Jouw voeten zijn hierin een belangrijke spil. Als die warm zijn zal je het ook niet gauw koud krijgen, echter als deze wel koud zijn dan heb je gelijk het gevoel dat heel je lichaam koud is. Dus zorg voor waterdichte schoenen en lekker dikke warme sokken. Daarnaast is het belangrijk om je hoofd te beschermen door middel van een muts en een sjaal.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *