Tips voor een gezellig winter interieur

By  |  0 Comments

We kunnen het niet ontkennen dat de temperatuur langzamerhand naar beneden gaat. De dagen zijn kort en het liefst gaan we niet meer naar buiten. Dus aangezien we onze tijd vooral binnen besteden, mogen we wel wat extra aandacht geven aan ons interieur. En daarom geven we je een aantal concrete tips hoe je jouw interieur klaarmaakt voor de winter.

Vloerkleden en dekens

Omdat de winter al zo koud is, wil je warmte creëren in je interieur. Door gebruik te maken van vloerkleden en dekens creëer je al een warm gevoel, zeker wanneer je kiest voor kleden gemaakt van dons of schapenvacht. Daarnaast hebben vloerkleden en dekens ook nog een goede functie. Zo kan je lekker op je sokken door het huis lopen of de deken over je heen slaan wanneer je een filmpje kijkt op de bank.

Houten meubels

Een andere manier om een winters gevoel te krijgen binnen je interieur, is door te kiezen voor houten meubels. Zeker wanneer je houten meubels combineert met zachte dekens, krijg je een winters interieur. Dit komt omdat houten meubels met zachte kleden ons doet denken aan Scandinavisch interieur, wat eigenlijk altijd wel een warm en winters gevoel heeft. Wat fijn is aan een houten meubels, is dat je er zelfs voor kan kiezen om de meubels te maken zoals jij dat wilt. Zo kan je gemakkelijk meubels zelf maken, of gefabriceerde meubels aanpassen met een schuurmachine.

Het gebruik van licht

De winter is een donkere periode, dus is het belangrijk dat je gebruik gaat maken van licht in je interieur. Hierbij kan je kiezen voor led sfeerverlichting, maar ook kan je kiezen om te werken met kaarsen. Wat altijd goed werkt in een winters interieur is door meerdere lichtbronnen te hebben en niet te kiezen voor grote en felle lampen.

Wanddecoratie om het af te maken

Nu een groot gedeelte van je interieur al een winters gevoel heeft, is het tijd om het compleet te maken. Door gebruik te maken van wanddecoratie, en zo geen kale muren te hebben, zal er meer sfeer in je interieur komen. Het fijne is dat je zelf kan bepalen hoe extreem je gaat met de wanddecoratie. Zo kan je ervoor kiezen om een groot schilderij op te hangen of gebruik te maken van meerdere kleine foto’s. Zorg er wel voor dat je weet waar je een gat wilt maken met een boormachine, anders zit je straks met een muur vol gaten en dat wil niemand.

Gebruik warme kleuren

Omdat de winterperiode al een donker en grauwe periode is, is het slim om warme kleuren te gebruiken in je interieur. Dit kan je doen door één of meerdere muren te verven of door de kleuren terug te laten komen in de details zoals accessoires.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 4]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *