Het vieren van je bruiloft in de buitenlucht; 3 tips

By  |  0 Comments


Je bruiloft; de mooiste dag van je leven. Wat is er mooier dan deze dag te kunnen vieren in een romantische tuin, inclusief een diner en feest in de buitenlucht? Overal bloemen, romantische lampionnen, een kampvuurtje erbij en de dag kan niet meer stuk… Klinkt perfect, maar in een land als Nederland krijg je natuurlijk geen garantie dat dit allemaal mogelijk is zonder een of meerdere plensbuien. Daarom is het verstandig om rekening te houden met een aantal factoren. Wij geven je 3 tips voor het vieren van je bruiloft in de buitenlucht!

1. Kies de locatie zorgvuldig uit

Wanneer je je bruiloft viert in de buitenlucht, is het belangrijk om de locatie zorgvuldig uit te kiezen. Zo dromen veel mensen van een bruiloft aan het strand, maar is dat wel zo praktisch? Als er die dag bijvoorbeeld een harde wind staat, kan dit de dag al in het water laten vallen. Anderen vinden een feestlocatie in het bos juist prachtig, maar zeker in de avond kan dit nog wel eens onpraktisch zijn in verband met stroomfaciliteiten en hobbelige paden. Denk daarom goed na over de voor- en nadelen van verschillende locaties en weeg deze tegen elkaar af. Op deze manier kom je vanzelf bij een locatie die perfect bij jullie past!

2. Houd rekening met verschillende weersomstandigheden

Je hebt goed nagedacht over de locatie, nu moet er nog rekening worden gehouden met andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden. Tenzij je je bruiloft viert in een ver en zonnig land, moet je er rekening mee houden dat het weer alle kanten op kan. Óók wanneer je je bruiloft in de maanden juli of augustus plant. Zorg ervoor dat gasten de mogelijkheid hebben om warm en droog te staan. Partytenten huren en eventueel heaters is dan ook raadzaam.

3. Informeer je gasten

Je kunt alle mogelijke voorbereidingen treffen voor een bruiloft in de buitenlucht, maar vergeet vooral niet je gasten te informeren dat je bruiloft voornamelijk buiten zal plaatsvinden. Voor het beschermen van onder andere de catering en gasten is een partytent een goede uitkomst. Als er dan een drupje valt, dan zijn je gasten en het eten in ieder geval goed beschermd. Gasten zullen natuurlijk niet massaal in een regenjas op je bruiloft verschijnen, maar een dikke jas of trui of een paar platte schoenen kan iedereen natuurlijk meenemen. Maar onthoud vooral; weer of geen weer, geniet! Want het is écht de mooiste dag van je leven.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *