Verhuizen: zelf sjouwen of door een professional?

By  |  0 Comments


Verhuizen.. Voor de meesten is dit iets om naar uitkijken maar voor sommige ook niet. Vaak roept het associaties op met betrekking tot geld, drukte en chaos. Het gedoe om alles in te pakken, te vervoeren, monteren, demonteren en dan nog alle administratieve handelingen. Genoeg dingen om aan te denken en uit te voeren! Toch verhuist de gemiddelde Nederlander zeven keer in zijn leven. Op zoek naar punten om het verhuizen te vergemakkelijken? Lees dan snel verder!

Zelf verhuizen

De meeste Nederlanders kiezen ervoor zelf te gaan sjouwen. Naar schatting doet ruim 75 procent dit. Deze groep pakt dus zelf alles in, huurt een busje en gaat met vrienden of familie een dagje sjouwen. Wat nog gevolgd wordt door weken met uitpakken en monteren. Dit levert vaak de nodige irritatie op, om over eventuele schade nog maar te zwijgen. Zelf verhuizen kost zo rond de 200 euro. Wij gaan er dan vanuit dat je een busje moet huren, verhuisdozen moet kopen en moet zorgen voor wat materiaal om te sjouwen en in te pakken. Over het algemeen is het zelf verhuizen goedkoper dan het inhuren van een professional. Maar let op! Dit is niet altijd het geval.

Verhuizen uitbesteden

Een kwart kiest ervoor om de verhuizing uit te besteden. Dit houdt in dat een verhuisbedrijf alles voor je regelt. Vaak komen er dan enkele verhuizers uit de regio om eerst een offerte op te maken. Kamers worden opgemeten en de inboedel even bekeken. Daarna volgt een prijs. Verhuisbedrijven bestaan uit Erkende Verhuizers en niet-erkende verhuizers. Het ‘Erkende’ is een soort kwaliteitspredicaat waarbij jij als consument zeker bent van bepaalde professionaliteit, zo ben je bijvoorbeeld verzekerd tegen schade. Een erkende verhuizer is vaak duurder dan een niet-erkende concurrent. Een verhuizing kan je al uitbesteden vanaf zo’n 500 euro.

Transparantie verhuiskosten

Het grote probleem in de verhuiswereld is dat er weinig transparantie is. Zo weet je van te voren niet wat je gaat betalen. Via de websites van de verschillende verhuizers word je niet wijzer. Daarvoor moet de verhuizer eerst langskomen op locatie en dit vormt een barrière. Een verhuizing is vaak goedkoper dan je denkt maar het prijspeil is bij de meeste consumenten compleet onbekend. Dan maar zelf verhuizen, is de gedachte. Nu de verhuismarkt uit een dal klimt, is het tijd om te innoveren. Verhuizers zouden moeten inzetten op een online dienstverlening waarbij de consument direct kan berekenen wat zijn verhuizing gaat kosten en wanneer het ingepland kan worden. Dit zit er nu helaas niet in…

In België is het wel mogelijk online je verhuizing te boeken. In Nederland bieden ze de dienst (helaas) nog niet aan. Maar dit is wel hoe het moet. Online geef je aan om hoeveel stuks inboedel het gaat, hoeveel kamers, hoeveel verdiepingen en of er bijvoorbeeld een lift aanwezig is. Daarna volgt een prijs en planning. Zo weet je wat je gaat betalen. En dit valt in de praktijk mee. Voor ons geen zelf sjouwen meer!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *