Wat je allemaal kan maken met betonijzer

By  |  0 Comments


Vandaag de dag wordt betonijzer niet meer alleen voor industriële doeleinden gebruikt. Steeds vaker zien we dat mensen hun creativiteit de vrije loop laten, en de meest uiteenlopende dingen van betonstaal maken. Ook kunstenaars en ontwerpers laten zich hier met enige regelmaat door inspireren. Daarom behandelen we vandaag drie verschillende kunstvormen waarbij men betonstaal als basis heeft gebruikt.

Meubels

Een steeds vaker voorkomende branche waarin betonijzer gebruikt wordt, is de meubelbranche. Stoelen, tafels maar ook banken worden steeds vaker voorzien van betonijzer waardoor ze een zeer strakke en industriële uitstraling krijgen. Tegelijkertijd zorgt het staal voor stevigheid en een grove uitstraling. Leuk voor iedereen die graag zijn of haar meubels wil voorzien van een wat stoerdere look. Ook binnen veel restaurants komen deze meubels steeds vaker naar voren. Omdat betonstaal eenvoudig te bewerken is, kunnen ontwerpen eenvoudig aangepast worden naar de wensen van klanten. Zo valt er altijd wel een ontwerp te bedenken dat aansluit op de stijl die je hanteert binnen je kantoor of bedrijf!

Kunst

Naast de meubelindustrie zijn er natuurlijk nog veel meer plaatsen waar men zich kan laten inspireren door betonijzer, zo ook veel kunstenaars. Zoals eerder vermeldt is betonijzer eenvoudig te vormen waardoor het zich uitstekend leent voor veel verschillende kunstuitingen. Dit is goed terug te zien in het kunstwerk in de afbeelding hieronder, gemaakt door Haagse kunstenaars. Een ander voordeel van betonijzer is dat het zowel transparant als vast te maken valt, afhankelijk van de hoeveelheid staal die je gebruikt voor het kunstwerk. Zo kun je enorm veel variëren met verschillende hoeveelheden en kleuren staal waardoor ieder kunstwerk zijn eigen unieke identiteit krijgt.

Aankleding en interieur

Naast de vele meubelen en kunstvoorwerpen gemaakt van betonstaal, zien we ook steeds vaker vormen van aankleding terug gemaakt van betonijzer. Denk daarbij aan de wanden van trappen of scheidingswanden in grote ruimtes. Naast stevig zijn oplossingen vaak stijlvol en zeer onderhoudsarm. Een goede reden dus om de mogelijkheden die betonijzer biedt eens te overwegen om zo jouw eigen creatieve draai en inrichting neer te zetten.

Uiteraard zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken voor het gebruik van betonijzer. Laat daarom je creativiteit de vrije loop en bekijk hoe jij een leuke en originele toepassingen voor het gebruik van betonijzer kunt verzinnen! We horen graag wat jouw tofste ontwerp is!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 1]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *