De enige juiste manier voor het reinigen van je gezicht

By  |  0 Comments


Wij, vrouwen willen graag een mooie stralende huid. Vandaar dat we allemaal crèmes kopen om onze huid te verzorgen. Toch onderschatten we vaak het belang van je gezicht reinigen op een goede manier met de juiste producten. Een voorbeeld is het gebruiken van kant-en-klare reinigingsdoekjes of het skippen van het reinigen van je gezicht als het al erg laat is! Allebei komen ze niet ten goede een stralende huid. Welke reinigingsmiddelen gebruik jezelf en wil je weten wat de juiste manier is bij het reinigen van je gezicht? Lifestyle Vision vertelt het je!

Checklist vóór het reinigen van je gezicht

Om je huid elke dag gezond te houden is het belangrijk dat je elke avond voor het slapen je gezicht reinigt. Zelfs als je geen make-up draagt, komen er allemaal bacteriën, droogte, schadelijk zonlicht en een laagje vuil op de huid. Om te zorgen dat je niks vergeet voordat je begint met het reinigen van je gezicht, een checklist.

 1. Was je handen allereerst goed om te zorgen dat er geen meer bacteriën bij komen
 2. Zorg voor een schone en zachte handdoek
 3. Reinigingsmelk of reinigingslotion voor de gevoelige huid
 4. Lauw water
 5. Gezichtsreinigingsborstel
 6. Vochtinbrengende crème, zoals nachtcrème

Reinigingsmelk voor de gevoelige huid

Om je huid goed schoon te maken en alle make-up resten goed te verwijderen. Kun je het beste reinigingsmelk of reinigingslotion kopen voor de gevoelige huid. Met deze reinigingsproducten heb je het minst kans dat er agressieve stoffen in zitten zoals conserveringsmiddelen en parfum. Dit is wel het geval bij kant-en-klare reinigingsdoekjes. Door de stoffen die hierin zitten, maakt de kans op huidproblemen of eczeem groter. Gebruik daarom geen agressieve producten.

Spoel met lauw water je gezicht

Als je reinigingslotion op je gezicht hebt gedaan, dan kun je dit gewoon met lauw water er weer afwassen. Wist je dat dit veel beter is dan het met watjes of tissues? Als je het met watjes schoonmaakt, verlies je vaak kleine vezeltjes die de poriën verstoppen. Verder verplaats je het vuil alleen maar op de huid zonder dat je het verwijderd!

Ook als je geen make-up draagt is het dus belangrijk om je gezicht te reinigen met lauw water. Doordat je met lauw water je gezicht afspoelt, zorg je ervoor dat de natuurlijke en beschermende oliën op de huid niet worden aangetast. Als je het met warm water doet dan verwijder je de natuurlijke huidvetten met als resultaat een droge huid.

Verzorg je huid met een gezichtsreinigingsborstel

Naast dat je elke dag je gezicht reinigt. Is het ook belangrijk dat je één, maximaal twee keer per week je gezicht grondig reinigt. Dit kun je het beste doen met een gezichtsreinigingsborstel. Het vuil wordt hierdoor losgetrild van de huid en zorgt voor een zijdezachte huid door de lichte peeling. Verder krijg je door deze grondige reiniging minder onzuiverheden doordat het oude huidlaagje sneller verdwijnt.  Het heeft dezelfde werking als het schrubben van je huid maar is alleen minder agressief. Het reinigen van heel je gezicht kan niet zomaar. Er zit een gebruiksaanwijzing aan vast. Vandaar dat Lifestyle Vision je een stappenplan geeft; hoe je een gezichtsreinigingsborstel gebruikt!

 • De eerste stap: maak de gezichtsreinigingsborstel nat met lauw water
 • De tweede stap: breng op je huid reinigingslotion aan
 • De derde stap: zet de gezichtsreinigingsborstel op de laagste stand
 • De vierde stap: plaats de borstel lichtjes op je huid en begin met reinigen waar je het nodig hebt. Meestal is dit de T-zone: voorhoofd, neus en kin. Vermijd gevoelige stukken op de huid en ook de tere huid rond je ogen
 • Tot slot: om te voorkomen dat de achtergebleven lotion de poriën verstopt, spoel je je gezicht af met lauw water

Elke dag een schone handdoek voor je gezicht

Om te zorgen dat na het reinigen van je gezicht niet gelijk weer bacteriën op komen, is het essentieel om je gezicht droog te maken met een schone en zachte handdoek. Aangezien je elke dag een schone handdoek nodig hebt, is het handig als je kleine handdoekjes gebruikt! Zorg er verder voor dat je je gezicht droog dept in plaats van wrijft om irritaties te voorkomen.

Voed je huid met nachtcrème

Om de huid te voeden, breng je tot slot crème aan. Doe dit als de huid nog een beetje vochtig is. Hierdoor absorbeert de crème beter in de huid en is het effectiever. De huid houdt het vocht nu langer vast, wat de huid nodig heeft om de schade te herstellen van bijvoorbeeld het zonlicht en droogte. Als je gaat slapen, kun je het beste nachtcrème aanbrengen. Ook zijn er verschillende crêmes voor huidverzorging, huidverbetering en anti-aging. Dacht je dat dit allemaal hetzelfde was? Lees dan het verschil in een eerder geschreven blog van Lifestyle Vision.

Reinig jij je huid zoals het eigenlijk hoort of gebruik je meestal reinigingsdoekjes? Heb je nog tips voor iedereen die ook een stralende huid wilt hebben! Laat dan een reactie achter onder het blog artikel of op social media!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *