Zo behoud je je glanzende haardos in de zomer: 7 tips

By  |  1 Comment


Het is weer zomer. Door de hoge temperaturen kunnen we nagenoeg elke vrije minuut op het strand doorbrengen. Je haar heeft echter veel te lijden door de zon en de zee. Voordat je het weet heb je een broze en droge haardos. Daarom geven wij 7 tips hoe je jouw haar in de zomermaanden het beste verzorgt.

Kies haarproducten die geschikt zijn voor de zomer

Er zijn verschillende producten op de markt die speciaal gericht zijn op het beschermen van je haar in de zomer: shampoo, conditioner, maskertjes en sprays. Omdat er speciale ingrediënten in zulke producten zitten, helpen deze producten écht tegen zeewater en zonlicht. Vaak kun je deze producten ook nog afstemmen op jouw type haar, bijvoorbeeld gekleurd. Je haar kan deze producten in de zomer overigens altijd gebruiken, ook als je niet naar het strand gaat. De zon kan net zo fel schijnen op een terras.

 Vermijd zonlicht op je haar waar mogelijk

We snappen best dat je blootstelling van de zon niet helemaal kunt vermijden. Maar je kunt wel je best doen om dit beperkt te houden. De zon kan je haar beschadigen en uitdrogen. Om de zon zoveel mogelijk buiten de deur te houden, kun je een leuke hoed of pet dragen. Dit kan meteen een fraai zomeraccessoire zijn. Daarnaast doe je er beter aan om je haar op te steken, in een knotje of een paardenstaart bijvoorbeeld. Ook kun je veel schade voorkomen door de warmste tijd van de dag te vermijden (over het algemeen van 12.00 tot 15.00).

Kijk uit met gekleurd haar

Als je gekleurd haar hebt, kan de zon en zee al helemaal verraderlijk zijn. Het allerlaatste wat je wil is dat je lokken na een frisse duik plots groen uitslaan. Probeer daarom je haar zo min mogelijk nat te laten worden. Je kunt overigens best nog gewoon zwemmen, maar je kunt je haar bijvoorbeeld opsteken zodat het niet nat wordt. Is het leed al geschied? Dan kun je met ketchup proberen de groene waas eruit te krijgen. Verf je je haar vaak volgens de balayagetechniek? Dat kun je in de zomer best een keertje overslaan, omdat de zon dit effect al op natuurlijke wijze geeft. Ook als je simpelweg een lichtere kleur wilt kun je het verven uitstellen tot na de zomer. De zon maakt je haar sowieso al lichter.

Spoel je haar voor en na het zwemmen

Als je haar voor het zwemmen al nat maakt met ‘gewoon’ water, is de kans minder groot dat het zeewater je haar beschadigt. Zout en chloor hebben dan namelijk minder invloed op je haar. Spoel ook na het zwemmen je haar af zorgvuldig af met water uit de kraan, zodat je haar niet verder uitdroogt. Veel stranden en zwembaden hebben een douche die je hiervoor kunt gebruiken.

Ga naar de kapper

Het begin van de zomer is een mooi moment voor een bezoekje aan de kapper. De zon zorgt er namelijk voor dat gespleten punten nog verder afsplitsen, dus hoef je minder haar af te knippen als je vooraf gaat. Heb je krullen? Dan ligt pluizig haar al snel op de loer zodra de temperaturen stijgen. Ga daarom naar een speciale krullenkapper, die weet namelijk precies wat hij of zij met jouw haar aan moet. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij krullenkapper Vanessa van der Roest.

 Doe rustig aan met de haardroger en stijltang

In de zomer krijgt je haar al genoeg warmte te verduren. Probeer de haardroger en stijltang zoveel mogelijk links te laten liggen, want deze kunnen je haar alleen maar meer beschadigen. Bovendien krijg je mooie beach waves als je je haar natuurlijk laat drogen. Wil je nog meer waves creëren, dan kun je je haar na het zwemmen in een vlecht doen.

Een gezond eetpatroon helpt

Het kan ook zeker niet kwaad om je haar vanuit binnenin te verzorgen. Een gezond en gevarieerd eetpatroon, voldoende beweging en een goede nachtrust kunnen zeker bijdragen aan een glanzende haardos. Eet voldoende groenten en fruit en drink voldoende water. In de zomer moet je altijd iets meer water drinken dan normaal.

 

 

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

1 Comment

  1. Natalie

    22 juli 2020 at 11:03

    Het lichter worden van het haar was vroeger voor mij reden om mijn haar zoveel mogelijk aan de zon bloot te stellen. Dat doe ik nu maar niet meer. Na het zwemmen in de zee heb ik erg veel baat bij een haarmasker van olijfolie. Daar krijg ik glanzend en stevig haar van.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *