3 perfecte keukenopstellingen bij weinig ruimte

By  |  0 Comments


Er zijn diverse keukenopstellingen om uit te kiezen of zelf te ontwerpen naar beschikbare ruimte. Wel zijn sommige keukens net iets geschikter voor grote ruimtes, zoals een kookeiland. Bij weinig ruimte zijn niet alle keukenopstellingen te plaatsen, maar zijn er genoeg mogelijkheden! In onderstaand artikel lees je over drie perfecte keukenopstellingen die geplaatst kunnen worden bij weinig ruimte.

1. Parallel keukens

Bij weinig ruimte voor een keuken is het optimaal benutten van deze ruimte noodzakelijk. Met een parallel keukenopstelling gebruik je elke mogelijke ruimte functioneel. De keuken bestaat als het ware uit twee rechte keukens die parallel aan elkaar staan. Ideaal voor een smalle maar lange ruimte. De keuken is in te richten naar eigen wensen en gebruiksmomenten. Zo kan je aan de ene kant keukenapparatuur zoals: een koelkast, fornuis en vaatwasser plaatsen. Aan de overzijde kan je denken aan opbergruimte met vele kasten, lades en een vrij tafelblad voor al het snij –en smeerwerk. In de kleine ruimte kunnen dus meerdere mensen tegelijk bezig zijn. Zorg wel voor voldoende ruimte tussen de twee zijden. Bij het openen van een oven of vaatwasser moet er natuurlijk nog wel iemand langs kunnen. Ook wanneer iemand iets uit de koelkast nodig heeft, is het fijn dat de persoon ertegenover verder kan met zijn lunch smeren. Meten is weten, kijk goed wat voor jouw gezin benodigd is qua ruimte en wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Bekijk verschillende keukenapparatuur voor inspiratie en om te kijken welk formaat het beste past in jouw keuken.

2. Rechte keukens

Wanneer je een zeer kleine ruimte voor de keuken ter beschikking hebt, of slechts één zijde in gebruik kan nemen, is een rechte keuken zeer geschikt. Een keuken als deze moet zeer praktisch en compact worden ingericht. Er zijn genoeg tips voor het inrichten van een kleine keuken. Het ontwerp van een rechte keuken is eenvoudig te maken en in te delen. In één hoek zal een kookgedeelte worden gecreëerd waarbij in de andere hoek plek is om te spoelen en te snijden/smeren. Er is echter slechts één aanrechtblad te plaatsen, dit vraagt dus om een goede verdeling van de keuken. De rechte keuken is ideaal voor weinig ruimte omdat hij ruimtebesparend is en er mogelijkheid is tot een eethoek. Ook creëert een rechte keuken ruimte, het zorgt voor een lange doorgang en verlenging van andere kamers.

3. Hoekkeukens

Een kleine ruimte leent zich goed uit voor een hoekkeuken, zo kan je de ruimte maximaal benutten en lekkere hapjes maken. Met een hoekkeuken kan je extra ruimte creëren voor een werkblad. De opzet is ruimer en biedt mogelijkheden voor onder andere een grote gootsteen, vijf/zes pits fornuis en/of oven. Een groot voordeel van een hoekkeuken is dat de loopafstanden kort zijn en alle benodigdheden binnen handbereik zijn. Hoekkeukens hebben een knusse uitstraling omdat men tijdens het koken of een lunchbereiding in een fijne gescheiden ruimte zijn. De hoekkeuken biedt in kleine ruimtes veel opbergmogelijkheden en genoeg ruimte om te koken. Daarnaast kan er een kleine tafel worden geplaatst in of rondom de keuken om aan te eten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *