Fit de zomer in! Hoe krijg je dit voor elkaar?

By  |  0 Comments


Ondanks dat we al een paar prachtige weken erop hebben zitten, begint de officiële zomer pas over twee weken (21 juni). Als je voor die tijd nog een hoop kilo’s kwijt wil, ben je inmiddels aan de late kant. Because summer bodies are made in winter! Toch is het nog niet te laat mocht je wat fitter de zomer willen starten. Met een aantal kleine aanpassingen in het dagelijkse leven, zul je zien dat je binnen een aantal weken al verschil merkt. Laat die zomer maar komen!

1. Voeding

Fitter in je vel begint bij je voeding. Ga niet diëten of bepaalde dingen volledig van je menu schrappen. Dit is moeilijk vol te houden en zal uiteindelijk averechts werken. Zorg voor een gevarieerd eetpatroon en maak simpelweg bewustere keuzes. Dat houdt in dat je wat vaker een stuk fruit of een handje ongezouten noten mag pakken in plaats van een koek. Maar wat vooral belangrijk is: luister naar je lichaam! En wanneer je lichaam ontzettend hunkert naar dat handje chips op zaterdagavond, dan moet je daar gewoon aan toegeven. Op deze manier blijft het leuk en zul je toch gauw verschil merken!

2. Work-outs

Als aanvulling op een gevarieerd en gezond eetpatroon kan een workout zo nu en dan niet ontbreken. Je hoeft heus niet plotseling dagelijks zeer intensief te sporten. Sterker nog, je spieren hebben zo nu en dan ook rust nodig. Maar twee à drie maal per week een uurtje sporten moet te doen zijn, toch? En wil je dit op lange termijn volhouden? Kies dan iets dat je écht leuk vindt. En als extra stok achter de deur; met een sportmaatje. Wanneer je samen met iemand sport, leg je de lat voor jezelf hoger en zal je minder snel een excuus verzinnen om niet te gaan.

3. Erop uit

Is sporten totáál niet jouw ding? En wil je toch fitter worden? Het lijkt cliché, maar het is echt waar; het begint bij kleine dingen. Pak wat vaker de trap in plaats van de lift. Pak wat vaker de fiets in plaats van je auto. Trek er wat vaker op uit met de hond, met je kind of je neefjes en nichtjes. Ga erop uit, desnoods met je hoverboard, step of skeelers. Zeker wanneer het weer steeds beter wordt heb je geen enkel excuus om binnen te blijven zitten.

Wedden dat jij met bovenstaande tips binnen een aantal weken verschil ziet? Wij wensen je alvast een heerlijke zomer!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *