Verrijk je woning met aangename geurolie

By  |  0 Comments

Het gebruik van een lekkere geurolie kan er toe bijdragen dat de sfeer in een bepaalde ruimte wordt verhoogd. Neem bijvoorbeeld een yogaruimte, waar lessen yoga gegeven worden. Deze ruimte is gebaat bij een kalmerende, zoete geurolie die een ontspannen sfeer geeft. Ben je thuis in je interieur, dan kan een verfrissende geurolie soelaas bieden tegen een onprettige lucht. Er is veel te koop op geuroliegebied. Assortimenten zijn erg groot en breed. Geurolie kan gebruikt worden in een potpourri of in een geurbrander. Ook kunnen er geurstokjes worden gebruikt die in de geurolie worden gezet. Geurstokjes verspreiden hun geur op subtiele wijze en is heerlijk om te gebruiken in het interieur waar je vaak aanwezig bent.

Geuren

Bepaalde geuren kunnen ons doen denken aan een fijne periode in ons leven. Neem de geur van appeltjes. Deze kan bij mensen een herinnering aan vroeger oproepen, die doet denken aan toen we nog kind waren. Een bepaalde zeepgeur kan doen denken aan een vakantie of andere gebeurtenis die prettig was. Geuren zijn overal om ons heen en dragen we bij ons. Een geur kan herkenbaar zijn wanneer je deze, ook na jaren, weer ruikt. Kortom, geuren zijn belangrijk.

Gebruik van geurolie

Geurolie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Meestal wordt deze gebruikt in een geurbrander. 100% Pure olie kan goed worden gebruikt voor aromatherapie. Etherische oliën hebben een unieke uitwerking op mensen en geven een heerlijke geur.

De geurbrander

Geurolie die je in een geurbrander gebruikt zal verdampen en een aangenaam aroma verspreiden. Door de warmte van het theelichtje, verdampt de olie die met water is vermengd. Een goede geurolie is kostbaar, maar voor een goede werking in de geurbrander zijn 2 à 3 druppels al genoeg.

Geurende potpourri

Een goede potpourri ruikt van zichzelf al lekker. Maar met een paar druppeltjes geurolie zal de ruimte nog sneller worden voorzien van een geurig bouquet. Het is leuk om een potpourri zelf samen te stellen en hier de juiste geurolie bij te kiezen. Een potpourri bestaat uit geurende bloemen en bloemblaadjes. Stukjes hout, wortel en schors geven een natuurlijke uitstraling aan de potpourrischaal. Al deze ingrediënten kun je misschien uit eigen tuin of het bos verzamelen. Kruiden en specerijen kunnen ook worden toegevoegd. Wil je echter een zomerse bloemengeur in je woonkamer, dan zijn deze materialen misschien iets te veel van het goede. Wel kunnen sinaasappelschil (gedroogd) en bijvoorbeeld vanillestokjes worden gebruikt. Ga je meer voor een herfst/wintervariant, dan zijn kaneelstokjes, kruiden en specerijen een goede optie. Heerlijk om de potpourri te verrijken met een paar druppeltjes geurolie.

Subtiele geur

Geurstokjes geven een subtielere geur. Zet een aantal stokjes in een mooi flesje met geurolie en je hebt ongeveer 3 maanden plezier van een heerlijk parfum. Op het toilet, in de badkamer of de hal is een subtiele geur altijd welkom.

Aromatherapie

Bij kruidengeneeskunde wordt wel gebruik gemaakt van aromatherapie. Etherische olie van plantendelen, bloemen en kruiden worden toegepast om etherische olie van te maken. De juiste ingrediënten hebben helende eigenschappen. Door middel van verdamping, verstuiving of inhalatie kunnen kwalen als slecht slapen, spierpijn, hoge bloeddruk en zenuwpijn worden verholpen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *