Hoe combineer je een kledingrek met je interieur?

By  |  0 Comments


Een mooi kledingrek in je slaapkamer is niet alleen een heel praktisch item om je kleren netjes te houden, maar ook nog eens een leuk accessoire voor in je woning. Heb je veel mooie kleding en fijne accessoires die je graag laat zien in je kamer? Dan is een kledingrek de ideale manier om jouw garderobe uit te stallen en om je kleren tegelijkertijd netjes te houden.

Het voordeel van kledingrekken

Wanneer je een ruime legkast hebt in je slaapkamer waarin je al je kleding opbergt, is een kledingrek een mooie aanvulling voor alle kleren die opgehangen moeten worden. Ook zijn kapstokken en kledinghangers erg praktisch in een inloopkast, zo zie je in een oogopslag welke kleren je allemaal hebt. Is je kledingrek je enige mogelijkheid om kleding op te hangen? Zorg er dan voor dat het niet overvol komt te hangen met kleding. In de zomer hang je bijvoorbeeld alleen je zomerjurkjes of blouses aan een rek en in de winter hang je de wintercollectie eraan. Zo voorkom je dat het hanggedeelte te zwaar belast wordt en omvalt en een rek met wat ruimte tussen de kledingstukken oogt ook een stuk rustiger en mooier in je huis. Daarnaast is een kledingrek ook een geschikt item om bijvoorbeeld in de gang neer te zetten. Hang hier de mooiste jassen op en zet er eventueel een aantal paar schoenen onder: zo is je gang ook meteen mooi aangekleed.

Het goed inrichten van je keldingrek

Of je nu voor een rek met een of twee stangen kiest, met een opbergruimte eronder voor schoenen of zonder: een kledingrek is een item dat duidelijk aanwezig is in je kamer. Daarom is het handig om de kleding die je erop hangt, te sorteren. Zo creëer je meer rust in de ruimte. Je kleren kun je sorteren op lengte, maar ook op kleur. Bij de selectie van de kleuren is het ook verstandig om die af te stemmen op de kleuren in de rest van je kamer. Daarnaast hou je ook rekening met de seizoenskleuren: in de zomer zijn dat vrolijke en gekleurde items die je aan je rek hangt en in de herfst en winter meer donkere en warmere kleuren. Zo blijft de look van je kamer ook meeveranderen met de seizoenen. Naast de sortering op kleur is ook de sortering van de kledingstukken zelf van belang. Kies je ervoor om truien, vesten, jurkjes, hemdjes en blazers op te hangen? Of kies je voor een aantal jurken en vesten die bij elkaar passen en het geheel rustig houden? Let hierbij ook op de lengte van de kledingstukken, daarop zijn ze ook goed te selecteren. Om er een rustig en mooi geheel te maken van te maken, zijn kledinghangers die bij elkaar passen een aanrader. Kies bijvoorbeeld voor zwarte hangers of voor houtkleurige kledinghangers, om eenheid te creëren in je interieur.

woontrend kledingrek

Accessoires voor en aan het kledingrek

Een kledingrek met stangen of met schappen is ook goed te gebruiken voor accessoires zoals tassen, sjaals en hoedjes. Ook kun je je schoenen er vaak onder kwijt. Zorg er wel voor dat er niet teveel bij komt te staan of te hangen, want dan wordt het chaotisch. Om een meer opgeruimd geheel te krijgen, kun je ervoor kiezen om er opbergmanden te zetten. Hier stop je bijvoorbeeld sokken en panty’s in. Daarnaast zijn er handige schoenen opbergdozen waarin je schoenen mooi en stofvrij blijven.

Diverse soorten kledingrekken

Bij het kopen van een kledingrek let je op verschillende specificaties. Is het te verstellen in hoogte? En wat is de hoogte en de breedte van het kledingrek? Van welk materiaal is het gemaakt en staat het op wieltjes? Wanneer je een kledingrek wilt aanschaffen, is het goed om te weten waar deze komt te staan. Gebruik je een kledingrek voor kleding die je niet vaak aanhebt? Dan is een kledingrek met een hoes ook erg handig, hierdoor komen de kleren niet onder het stof te zitten. De hoezen zijn verkrijgbaar in een egale kleur, maar ook met een afdruk van een leuke foto. Deze kledingrekken zijn gemakkelijk in de garage of op zolder neer te zetten, omdat ze vaak wat groter zijn en wat meer ruimte in beslag nemen. Wanneer je een kledingrek in een vochtige kamer zoals de badkamer of de garage wilt gebruiken, is het verstandig om hard kunststof materiaal of staal te kiezen, zo voorkom je roest en schimmel. Dan is er nog de optie of je een verrijdbare versie wilt of eentje die geen wielen heeft. Ook kun je kiezen of je een verstelbaar exemplaar neemt of eentje kiest die een vaste hoogte heeft. Kortom: een mooi geordend en niet te vol kledingrek is een handig item in je huis voor een opgeruimd interieur. Daarnaast is het een leuke accessoire waarmee je je mooiste kleding laat zien in de gang of in de slaapkamer.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *